idezojelek

Tréfamesterek

Nem volt könnyű a mögöttünk hagyott esztendő, de hála Istennek, jókedvnek sem voltunk híján.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
2021. 12. 31. 5:59

Nem volt könnyű a mögöttünk hagyott esztendő, de hála Istennek, jókedvnek sem voltunk híján. Erről, ahogyan Orbán Viktor miniszterelnök is megjósolta, a baloldal gondoskodott.

Alább miniszterelnökjelölt-jelöltjeik attrakcióiból állítottam össze egy hevenyészett csokrot.

Karácsony Gergely már 2018 tavaszán megnevettette a publikumot, amikor a választás napján kijelentette: másnap biciklivel fog új munkahelyére, a Miniszterelnöki Hivatalba kerekezni, figyeljünk erősen. (Figyeltünk, de nem jött…) Nemrég meg azzal állt elő, csak akkor lép vissza, ha elüti a villamos. Ehhez képest nem láttuk a traumatológián, de az állva maradt jelöltek között sem… Fekete-Győr András a frappáns benyögéseivel fektette meg a publikumot, egyik veretes beszédében kijelentette: csak akkor lesz hajlandó találkozni Putyinnal, ha az orosz elnök kivonja a csapatait Ukrajnából. (A Kreml reagálását nem ismerjük, a szűk vállú legényt viszont csakhamar elzavarták a sajátjai.) Márki-Zay Péter a hongkongi South China Morning Post hasábjain Pekingnek címzett harcos nyilatkozatával tette próbára a rekeszizmainkat. Azt üzente, kössék fel a száraz alsót odaát, mert felül fogja vizsgálni azokat a kapcsolatokat, amelyeket Orbán diktátor épített ki Kínával. (Elképzelem, amint a Kínai Államtanács tagjai a nagy falra másznak fergeteges jókedvükben.) Jópofa volt a népmesék kemény legényét alakító Jakab Péter is, ő egy Chaplin-jelenettel járult hozzá a kollektív derűhöz: parlamenti idétlenkedésének végeztével – nincs rá jobb szó, bocs – seggre esett. (Dobrev Klára már önmagában egy vicc.)

Fő a jókedv! BÚÉK!

Borítókép: A kézfogó csak színjátéknak tűnik, valójában a háttérben kiéleződhettek az ellentétek (Fotó: Kurucz Árpád)

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Lincshangulat Strasbourgban

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Színház, porhintés, tündérpor!

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

A halhatatlanságprojekt kulcsa Isten

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Völgybe zárt Hegyvidék

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.