idezojelek

Ránk cuppantak

Novák Benjámin, a 444.hu egykori újságírója arról írt a The New York Timesban, hogy Orbán Viktor megfenyegette a néppártot. A cikket persze a 444.hu azonnal szemlézte… Így szokták.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Novák Benjámin (Benjamin Novak), a 444.hu egykori újságírója arról írt a The New York Timesban, hogy Orbán Viktor megfenyegette a néppártot. A cikket persze a 444.hu azonnal szemlézte… Így szokták.

Az írás szerint 2018 májusában, nem sokkal a Fidesz újabb kétharmados győzelme után, a magyar kormányfő találkozott Joseph Daul akkori pártelnökkel és utódjával, Manfred Weberrel. Utóbbiak figyelmeztették a miniszterelnököt, ha folytatja agresszív politikáját, veszélybe kerül a Fidesz néppárti tagsága. Mire Orbán Viktor (aki – a forrás szerint – a friss kétharmaddal a háta mögött „úgy érezte magát, mint aki szteroidon van”) keményen visszavágott: „Ha megpróbáltok kirúgni, elpusztítalak benneteket.”

Ugye, milyen életszerű?

Érdekes, a The New York Times mennyire szeret helyet adni a magyar kormányfőt mószeroló cikkeknek. Például a minap, amikor arról tudósítottak, hogy Donald Trump volt amerikai elnök „teljes támogatásáról biztosította azt a szélsőjobboldali Orbán Viktort, aki Magyarországot illiberális demokráciává alakította”. Mint írják, Trump „erős vezetőként” üdvözölte a kormányfőt, aki „hatalmas és csodálatos munkát végzett Magyarország védelmében”. Novák Benjámin „jól értesült” lapja persze hozzátette: a magyar miniszterelnök azzal szilárdította meg hatalmát, hogy legyengítette az ország demokratikus intézményeit: átírta a választási törvényeket, korlátozta a sajtószabadságot, átalakította az alkotmányt, megváltoztatta az igazságszolgáltatás tagjainak összetételét stb.

Mindössze azt nem említették, hogy Orbán Viktor rendszeresen kétharmados felhatalmazást szokott kapni a magyar választóktól. Ez nyilván kilógott volna a szövegkörnyezetből.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Carlo Allegri/Reuters)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.