idezojelek

Még Karácsony is kevés

Némi igazság van abban, amit Donáth Anna Momentum-elnök írt a minap.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Némi igazság van abban, amit Donáth Anna Momentum-elnök írt a minap. Hogy tudniillik azoknak a kárpátaljai menekülteknek, akik felvették a magyar állampolgárságot – más menekültekkel szemben –, nem jár ingyenes ellátás. Csak azt „felejtette el” hozzátenni, hogy a budapesti BKK járatain. Másutt jár. (Elnök asszony általánosságban írta: semmi nem jár nekik, hiszen magyar állampolgárok…)

A részletekről Gy. Németh Erzsébet, a DK főpolgármester-helyettese nyilatkozott az ATV-nek. Tőle tudjuk, hogy az egészért az Orbán-kormány a felelős, mert még nem végezte el az ilyenkor szükséges adminisztratív lépéseket. Márpedig ez elkerülhetetlen. A szabály, az szabály. De hallgassuk magát Erzsébet asszonyt: „Ingyen utazhatnak, akik ukrán személyi igazolvánnyal, útlevéllel vagy bármilyen menekültpapírral igazolják magukat […], a főpolgármester kezdeményezte ezt a kormánynál. […] A magyar útlevéllel a kettős állampolgárok számára akkor tudjuk csak biztosítani, ha nekik valamilyen külön papírjuk vagy különleges státusuk lesz. Hiszen magyar állampolgár esetében sajnos ők kizárásra kerülnek azokból a menekültstátussal járó juttatásokból, ellátásokból, amit egyébként az ukrán papírokkal érkezők megkapnak.”

„Kizárásra kerülnek”, „sajnos”. Pedig szegény polgármester úr megadná az ingyenességet, hogyne adná, csak hát ő ott a Városházán kevés ehhez. A piszok kormányzat meg ahelyett, hogy küldené azt a „valamilyen külön papírt”, csak az ülepét vakarja a karmelitában meg a lyukat nézi a levegőben. Mindeközben szegény Erzsikének a szíve szakad meg, hogy nem tud segíteni a boldogtalan menekülteknek.

Orbán a hibás.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: Havran Zoltán)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Célkeresztben az etnikai politizálás

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.