időjárás 30°C Ibolya 2022. augusztus 7.
logo

Még Karácsony is kevés

Pilhál György
2022.03.05. 06:57 2022.03.05. 08:17
Még Karácsony is kevés

Némi igazság van abban, amit Donáth Anna Momentum-elnök írt a minap. Hogy tudniillik azoknak a kárpátaljai menekülteknek, akik felvették a magyar állampolgárságot – más menekültekkel szemben –, nem jár ingyenes ellátás. Csak azt „felejtette el” hozzátenni, hogy a budapesti BKK járatain. Másutt jár. (Elnök asszony általánosságban írta: semmi nem jár nekik, hiszen magyar állampolgárok…)

A részletekről Gy. Németh Erzsébet, a DK főpolgármester-helyettese nyilatkozott az ATV-nek. Tőle tudjuk, hogy az egészért az Orbán-kormány a felelős, mert még nem végezte el az ilyenkor szükséges adminisztratív lépéseket. Márpedig ez elkerülhetetlen. A szabály, az szabály. De hallgassuk magát Erzsébet asszonyt: „Ingyen utazhatnak, akik ukrán személyi igazolvánnyal, útlevéllel vagy bármilyen menekültpapírral igazolják magukat […], a főpolgármester kezdeményezte ezt a kormánynál. […] A magyar útlevéllel a kettős állampolgárok számára akkor tudjuk csak biztosítani, ha nekik valamilyen külön papírjuk vagy különleges státusuk lesz. Hiszen magyar állampolgár esetében sajnos ők kizárásra kerülnek azokból a menekültstátussal járó juttatásokból, ellátásokból, amit egyébként az ukrán papírokkal érkezők megkapnak.”

„Kizárásra kerülnek”, „sajnos”. Pedig szegény polgármester úr megadná az ingyenességet, hogyne adná, csak hát ő ott a Városházán kevés ehhez. A piszok kormányzat meg ahelyett, hogy küldené azt a „valamilyen külön papírt”, csak az ülepét vakarja a karmelitában meg a lyukat nézi a levegőben. Mindeközben szegény Erzsikének a szíve szakad meg, hogy nem tud segíteni a boldogtalan menekülteknek.

Orbán a hibás.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: Havran Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.