időjárás 21°C Amália 2022. október 7.
logo

„Baloldali értékek”

Pilhál György
2022.09.05. 05:59 2022.09.05. 09:51
„Baloldali értékek”

Újra elindul az MSZP társelnöki posztjáért Kunhalmi Ágnes, aki ebből az alkalomból a Klikk TV Mélyvíz című műsorában kesergett. Megtudtuk, hogy a NER visszabontotta a demokráciát, a sajtószabadságot, a jogállamot, és elindította a megszorításokat, vagyis már szociális biztonságot sem nyújt. – Egyre rosszabb körülmények között kell az ellenzéki pártoknak megállni a helyüket – panaszolta –, ráadásul a Fidesz alig biztosít lehetőséget az ellenzéki szereplőknek, hogy megmutathassák a baloldali értékeket.

(Baloldali értékek? Miért, talán náluk vannak néhai Kéthly Anna szocdem vezér ékszerei?)

Korábban is mondott már vicceseket a képviselő asszony. Egy ízben például kijelentette: kormányra kerülésük után (tényleg így mondta) nyomban ki fogják kiáltani a negyedik köztársaságot. Ezt a soron következő választás után így módosította: „A teljes baloldalt újra kell építeni, szörnyű az egész.” Más alkalommal arról tájékoztatott, hogy a haza a szakadék szélén áll, a gyerekek éheznek, az egészségügy csődközelben, a lakosság fele pedig olyan csóró, mint egy hajléktalan egér. Tőle tudjuk azt is, hogy Orbán Viktor szándékosan butítja a fiatalságot, ugyanis neohorthysta, neokeresztény, kőkonzervatív alapon álló Nemzeti alaptantervet kényszerít a gyerekekre. (Egy időben egyébként Kunhalmi Ágnes volt a párt hivatalos „arca”, neki kellett volna hitelt érdemlően nevetgélnie a nyilvánosság előtt – bár én csak szimpla vihogásokra emlékszem. Például amikor Fidesz-hisztinek, álproblémának nevezte a migránsveszélyt.)

Míg hallgatom Ágnes asszonyt, azon merengek: miért van az, hogy az MSZP már évek óta az elfekvőben pulzál?

Borítókép: Kunhalmi Ágnes (Fotó: MTI/Kovács Attila)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.