Mátyás 2024. február 24.
logo

Pulai-revü

Pilhál György
2022.09.30. 05:59 2022.09.30. 08:02
Pulai-revü

Újabb derűs perceket okozott Pulai András. A távolt fürkésző közvélemény-kutató és humorista, a Publicus Intézet ügyvezetője ezúttal a Hír­klikk hasábjain sziporkázott, fellépése már-már felülmúlta tavaszi produkcióját. 

(Pulai nevettető az áprilisi elsöprő kormánypárti siker előestéjén azzal állt a nyilvánosság elé: „Zárul az olló, az ellenzék aktivitása magas, a Fidesz-szavazóknál elbizonytalanodás tapasztalható.” Csupán 17 százalékot tévedett. Három héttel később még rátett egy lapáttal: „Ha ma mérnénk, simán lehet, hogy az jönne ki, a Fidesz-kommunikáció nem működik.” Magára valamit adó szakember ilyenkor pályát szokott módosítani, az érzékenyebbje bakonyi illegalitásba vonul. De nem Pulai. „Ilyen ez a popszakma” – magyarázta utóbb a „nyitva maradt ollót”.)

Mostani produkciója sem nélkülözi a vérbő humort – bár ő valószínűleg nem tud erről. Most az Orbán-kormány legújabb nemzeti konzultációján élcelődik. Vegyük észre, figyelmeztet, a kormány ezzel az egész szankcióellenességgel csak önmagát próbálja meg kirángatni a gödörből. A valóságban a Fidesz soha nem látott mélyrepülésben van. (Az időközi választások mást mutattak – ez Publicus-mérés lehet…)

Zaccból mér?

Pulai András humorista a tavaszi választások előtt is könnyesre nevettetett bennünket.

Nem árt, ha tudjuk, folytatja Pulai, bizalmi vákuum alakult ki a kormányzattal szemben, ezért vették elő újból ezt a trükköt. Orbán azt igyekszik a fejekbe sulykolni, hogy az unió szankciói nem Oroszországnak, hanem nekünk ártanak. Csakhogy láthatjuk, amint a szemünk előtt dől össze az orosz társadalom és gazdaság. Én speciel nem látom. Ellenkezőleg, Putyinék elképesztő megtollasodásáról szólnak a hírek.

És így tovább… Remek a műsor.

Borítókép: Pulai András (Fotó: Facebook)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.