időjárás 9°C Beáta , Izolda 2023. március 22.
logo

Ennyibe kerül az orosz-ukrán háború a világgazdaságnak + videó

Zaccból mér?

PILHÁL GYÖRGY
2022.08.02. 05:59 2022.08.05. 18:47
Zaccból mér?

A Publicus Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása szerint nagyon bezuhant a Fidesz – tizenkét ponttal csökkent a kormánypártok iránti szimpátia. „Nem emlékszem olyan időszakra, amikor hasonló adatokat mértünk volna – mondta a Klikk TV Mélyvíz című műsorában Pulai András intézetvezető. – Olyan előfordult, hogy hónapok alatt mozgott ennyit, de hogy egy szempillantás alatt egyszerre ennyit zuhanjon, erre nem emlékszem”.

Krieger Krisztina, a Fidesz–KDNP budafoki jelöltje valószínűleg nem olvasta az intézet mérését, így aztán vasárnap, az időközi önkormányzati választáson legyőzte az ellenzéki Kapitány Alexandrát (DK–Jobbik–LMP–Momentum–MSZP–Párbeszéd).

Pulai András humorista a tavaszi választások előtt is könnyesre nevettetett bennünket. Április harmadikán, az elsöprő kormánypárti siker előestéjén azzal állt a nyilvánosság elé, hogy „zárul az olló, az ellenzék aktivitása magas, a Fidesz-szavazóknál elbizonytalanodás tapasztalható”. Mindösszesen tizenhét százalékot tévedett. (Három héttel később még erre is rátett egy lapáttal a hülyéje: „Ha ma mérnénk, simán lehet, hogy az jönne ki, a Fidesz kommunikációja nem működik.” Gondolom, a választás előtt meg után zárt az olló, csak éppen április harmadikán nyílt ki… „Pulai zaccból is tud mérni” – állítja egy olvasó.)

Amatőr hibákat követnek el Orbánék, magyarázta a Mélyvízben Pulai nevettető, példaként a Hegedüs Zsuzsával történt minapi levélváltást említette. „Nyilván arra készülnek, hogy a fellegek elvonulásával rendezik soraikat, mint ilyen esetekben mindig, de jelenleg teljes olvadás van.”

Hogyne. Az olvadás mértékegysége vasárnap egy Buda-fok volt.

Borítókép: Pulai András (Forrás: Facebook)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.