idezojelek

Meseország, habbal

Az LMBTQ-mesekönyvet méltató svéd baloldali képviselő a Magyarországnak járó uniós pénzek megvonását is szorgalmazza.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Illetékes helyen jó ideje kiadták a jelszót a világ felforgatására. Ennek részeként Malin Björk és Gwendoline Delbos-Corfield baloldali képviselők közreműködésével az Európai Parlamentben is bemutatták a Meseország mindenkié című magyar LMBTQ-mesekönyvet, annak apropóján, hogy immár a tizedik európai nyelvre fordították le. 

A kötet alkotóit az új magyar gyermekvédelmi törvény inspirálhatta. Az a paragrafus, amelynek lényege, hogy a szülők gyermekük felnőtté válásáig maguk döntenek a kiskorú szexuális neveléséről. Hallatlan!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kötetet méltató Malin Björk nem kertelt, kijelentette: ez a könyv minden szülő álma. (A svéd Baloldali Párt képviselője egyébként szorgalmazza a Magyarországnak járó uniós pénzek megvonását. Szerinte ugyanis abból a kormány csak a demokrácia lebontását finanszírozná.) 

A hazánkról nemrég jelentést készítő Gwendoline Delbos-Corfield a Twitter-bejegyzésében pedig azt írta, a Meseország mindenkié mindent reprezentál, amitől a Fidesz fél: egy befogadó társadalmat, ahol a gyerekek és a felnőttek kivirágozhatnak, függetlenül attól, hogy kik ők.

Azt ő is megjegyezte, a könyvbemutató jó alkalom arra, hogy emlékeztessen: ha sikerül is megakadályozniuk a Fidesz uniós forráshoz jutását, a jogállamiság helyzete annyira riasztó Magyarországon, hogy sokkal többet kell tenni, így a 7-es cikkely szerinti eljárást sem kell feladni.
„Nem a szimpla melegekkel van baj, hanem a háttértársaságaikkal!” – írja egy hozzászóló. 

Egy másik úgy látja: „Ha ezeket a vezérfigurákat kitennék egy tanyára, fél éven belül éhen halnának. Legföljebb a vadkendert találnák meg.”

Borítókép: Malin Björk, a svéd Baloldali Párt képviselője (Forrás: Facebook/Malin Björk)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.