idezojelek

Könyvek a máglyán

Reméljük, az már nem fantázia, hogy tavasszal vége lesz a háborúnak, és akkor a könyvélet is újjáéled.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Íróismerősöm kinyomtatott a karácsonyi könyvvásárra négyszáz kötetet az Amerikában megjelent és itthon most (majdnem) debütáló fantáziaregényéből. Ebben még nem lenne semmi rendkívüli, ám a szerző egy családsegítő szervezet vezetőjével történt beszélgetés után úgy döntött, a frissen nyomtatott könyveket felajánlja két bajba jutott Pest megyei családnak – tüzelő gyanánt. Így azért már nem mindennapos a történet.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olcsó reklám, legyinthetnénk elsőre, ám egy keményfedelű könyv nyomdaköltsége nem kevés, eléri az 1500 forintot darabonként. Ami pedig a reklámot illeti, az író nem járul hozzá neve és könyve címének közzétételéhez. Azt mondja: „Most át kell vészelnünk a telet, a többit máskor. Meg aztán úgysem hinné el senki, hogy nem politikai tiltakozás, marketing vagy spirituális okok miatt segítem a didergőket. Sem tündökölni, sem magyarázkodni sem szeretnék az akcióm miatt”.

Azt gondolná az ember, hogy mindenki jobban járna, ha ezek a fantáziakönyvek elkelnének a karácsonyi vásárban, és a szerző a bevételből finanszírozná a rászoruló családokat. Igen ám, csakhogy abból leghamarabb márciusban lenne pénz, ráadásul a könyvek árából olyan kevés kerülne vissza a kiadóhoz, hogy az abból vásárolt tüzelőnek még a fűtőértéke is kevesebb lenne, mint könyvként elégetve. Ráadásul márciusig tüzelő nélkül maradnának a rászoruló családok”.

Ebben a furcsa, nyugtalanító (könyvégetés, brrr!), igaz, kályhát és szívet melengető történetben az egyetlen megnyugtató az író jóslata: „Tavasszal vége lesz a háborúnak, és akkor a könyvélet is újjáéled.” Reméljük, ez már nem fantázia…

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Szembeszállni a sátánnal

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.