időjárás 6°C Ambrus 2022. december 7.
logo

Aláaknázott Meseország

Pilhál György
2022.11.11. 05:59 2022.11.11. 08:40
Aláaknázott Meseország

Pár nap múlva az Európai Parlamentben is bemutatják a Meseország mindenkié című LMBTQ-mesekönyvet. A meghívó szerint „ezt a könyvet 2020-ban adták ki Magyarországon, és az ország homo- és transzfób kormányával szembeni ellenállás szimbóluma lett”. (Legalábbis LMBTQ-hívek szerint – mások szimpla Saul Alinsky-provokációként jegyzik.) 
Ott lesz a bemutatón a kötet szerkesztője, Nagy M. Boldizsár, a két szerző, Tompa Andrea és Horváth Rebeka, illetve Rédai Dorottya LMBTQ-aktivista, a CEU professzora is, aki a Társadalmi Nemek (gender) Tanszéken szerzett doktori fokozatot. Kemény csapat. (A meghívót jegyző EP-képviselők egyike a zöld Gwendoline Delbos-Corfield, aki a Magyarország-jelentést megalkotó LIBE bizottságot vezette. Egy brancs.) 

Könyvek a máglyán

Reméljük, az már nem fantázia, hogy tavasszal vége lesz a háborúnak, és akkor a könyvélet is újjáéled.

A kötet alkotóit alighanem az új gyermekvédelmi törvény inspirálta. Az a paragrafus, amelynek lényege, hogy a szülők gyermekük felnőtté válásáig maguk döntenek a kiskorú szexuális neveléséről. Hallatlan! 
A szerkesztő szerint a gyermekvédelmi törvény „a homoszexuális-irodalom halálát jelenti”. Szegény Nagy M. Boldizsár állítólag halálos fenyegetéseket is kapott a könyv miatt, pedig, mint magyarázta, az csak a fiataloknak segített volna a szexuális kisebbségek elfogadásában, és visszaszoríthatta volna a kiközösítést. „Féltem magamat és a páromat” – magyarázta egy interjúban, de azért folytatja a munkát. Vagy ahogyan egy kommentelő pontosított: „Az aknamunkát.”

Borítókép: A Meseország mindenkié borítója (Fotó: Mirkó István)

A zsák meg a foltja

Elképzelem Hadházy Ákos ábrázatát, amint randalírozásra felkért kommandós vezére, Szabó „Tuareg” Gábor közli vele: se forradalom, se székházfoglalás.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.