időjárás 1°C Rómeó , Tódor 2023. február 7.
logo

Kemény legények

Pilhál György
2022.12.30. 05:59
Kemény legények

Most, hogy a Kaili-ügy kapcsán egyre több brüsszeli potentátról derül ki mindenféle disznóság, az ember azt gondolná, legalább a tenyérbemászó leghangosabbak visszavesznek majd egy kicsit. De nem. Legalábbis nem mind. A belga Guy Verhofstadt, a magyar kormány egyik legharsányabb kritikusa például minap szimplán leárulózta Orbán Viktort. A miniszterelnök karácsonyi interjúja verte ki a járásából a liberális politikust, ez a passzus: „Ukrajna csak addig tud harcolni, amíg az Egyesült Államok támogatja pénzzel és fegyverrel, ha az amerikaiak békét akarnak, akkor béke lesz”. Twitter-bejegyzésében ezt írta a belga: „Erre már nincsenek szavak… Orbán áruló!” Az erkölcscsősszé előlépett Verhofstadt rendre kinyitja az ember zsebében a bicskát. Ő az, aki, miközben egyvégtében kemény szankciókat követel, választóinak arról papol, tűrjék a megszorításokat, Gent belvárosában egy XVII. században épült, folyóparti műemlék épületben él, amelynek felújítására több százezer euró közpénzt „szerzett”. (Pár éve – még miniszterelnökként – kirekesztéssel fenyegette meg azokat az újságírókat, akik nem az ő tetszése szerint írnak cikkeket.)

Borítókép: Guy Verhofstadt (Fotó: AFP/John Thys)

* * *

A Magyar Nemzet nyomtatott kiadásában és a Magyarnemzet.hu felületén december 28-án megjelent Nem volt rájuk igény című írás alapjául szolgáló – a Momentum marosvásárhelyi alapszervezetének megszűnéséről és az arra reflektáló állítólagos Parászka Boróka-nyilatkozatról szóló – információ alaptalan volt. Egy valótlan hírekkel dolgozó Facebook-oldal híre szivárgott át a médiatérbe, ahol jegyzetírónk figyelmét is felkeltette. A jegyzetben olvasható gondolatmenet így tehát érvénytelen. Az érintettektől és olvasóinktól is elnézést kérünk. (MN)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.