idezojelek

Kemény legények

Az erkölcscsősszé előlépett Verhofstadt rendre kinyitja az ember zsebében a bicskát.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Most, hogy a Kaili-ügy kapcsán egyre több brüsszeli potentátról derül ki mindenféle disznóság, az ember azt gondolná, legalább a tenyérbemászó leghangosabbak visszavesznek majd egy kicsit. De nem. Legalábbis nem mind. A belga Guy Verhofstadt, a magyar kormány egyik legharsányabb kritikusa például minap szimplán leárulózta Orbán Viktort. A miniszterelnök karácsonyi interjúja verte ki a járásából a liberális politikust, ez a passzus: „Ukrajna csak addig tud harcolni, amíg az Egyesült Államok támogatja pénzzel és fegyverrel, ha az amerikaiak békét akarnak, akkor béke lesz”. Twitter-bejegyzésében ezt írta a belga: „Erre már nincsenek szavak… Orbán áruló!” Az erkölcscsősszé előlépett Verhofstadt rendre kinyitja az ember zsebében a bicskát. Ő az, aki, miközben egyvégtében kemény szankciókat követel, választóinak arról papol, tűrjék a megszorításokat, Gent belvárosában egy XVII. században épült, folyóparti műemlék épületben él, amelynek felújítására több százezer euró közpénzt „szerzett”. (Pár éve – még miniszterelnökként – kirekesztéssel fenyegette meg azokat az újságírókat, akik nem az ő tetszése szerint írnak cikkeket.)

Borítókép: Guy Verhofstadt (Fotó: AFP/John Thys)

* * *

A Magyar Nemzet nyomtatott kiadásában és a Magyarnemzet.hu felületén december 28-án megjelent Nem volt rájuk igény című írás alapjául szolgáló – a Momentum marosvásárhelyi alapszervezetének megszűnéséről és az arra reflektáló állítólagos Parászka Boróka-nyilatkozatról szóló – információ alaptalan volt. Egy valótlan hírekkel dolgozó Facebook-oldal híre szivárgott át a médiatérbe, ahol jegyzetírónk figyelmét is felkeltette. A jegyzetben olvasható gondolatmenet így tehát érvénytelen. Az érintettektől és olvasóinktól is elnézést kérünk. (MN)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Az ABBA-tól a nem bináris senkiig

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Menetelünk az atomháborúba

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

„Mit röhögtök, magatokon röhögtök!”

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Pillanatképek a tébolyult Európából

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.