időjárás 7°C Hajnalka 2023. március 27.
logo

Ennivaló ötletek

Pilhál György
2023.01.27. 05:59 2023.01.27. 08:07
Ennivaló ötletek

Bár annak már nincs különösebb hírértéke, hogy Európa a rohamos elhülyülés útján jár, a szomorú részleteken viszont még az edzett ember is fölkapja a fejét. Például amikor megtudja, a kontinens vezetése legújabban azon fáradozik, hogy rávegyen bennünket mindenféle tücskök, bogarak, lárvák és egyéb csúszómászók fogyasztására. Az Európai Bizottság felkentjeinek ugyanis szilárd meggyőződésük, csak így csökkenthető a túlzott méretű európai hús- és tejtermékfogyasztás. Egyébként is a rovarevés kifejezetten egészséges, állítják az entoveganizmus hívei, a tücsöknek például rendkívül magas a fehérjetartalma, és tele van értékes omega–3 zsírsavakkal.

Már csak gusztus kell hozzá meg gyomor.
De ne kukacoskodjunk!

A hülyeségben rendre élen járó Németországban már árusítják is a rovarporral dúsított tésztaféleségeket. Eddig mindössze az európai vándorsáska és a lisztkukac szerepelt a sűrítő- és kötőanyagként élelmiszerekbe keverhető alapanyaglistán, mostantól viszont már pékárukba, tésztákba, gabonaszeletekbe, szószokba, burgonyatermékekbe, levesporokba és csokoládétermékekbe is belemixelhetők a különféle rovarok, bogarak, kukacok.

 („Régen, ha bekukacosodott a liszt, mi zsákkal együtt kidobtuk” – írja egy régi vágású kommentelő. A többi hozzászólótól nem idézek.)
De mi ez ahhoz képest, hogy néhány esztendeje két pszichológus, bizonyos Jared Piazza és Neil McLatcie az emberi kannibalizmus tilalmának feloldásán elmélkedett, így kínálva esélyt az éhező glóbusznak? (Azóta nem hallottunk róluk. Talán elfogyasztotta őket egy felfedezetlen törzs.)

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.