idezojelek

Ennivaló ötletek

Németországban már árusítják is a rovarporral dúsított tésztaféleségeket.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: OLIVIER HOSLET

Bár annak már nincs különösebb hírértéke, hogy Európa a rohamos elhülyülés útján jár, a szomorú részleteken viszont még az edzett ember is fölkapja a fejét. Például amikor megtudja, a kontinens vezetése legújabban azon fáradozik, hogy rávegyen bennünket mindenféle tücskök, bogarak, lárvák és egyéb csúszómászók fogyasztására. Az Európai Bizottság felkentjeinek ugyanis szilárd meggyőződésük, csak így csökkenthető a túlzott méretű európai hús- és tejtermékfogyasztás. Egyébként is a rovarevés kifejezetten egészséges, állítják az entoveganizmus hívei, a tücsöknek például rendkívül magas a fehérjetartalma, és tele van értékes omega–3 zsírsavakkal.

Már csak gusztus kell hozzá meg gyomor.
De ne kukacoskodjunk!

A hülyeségben rendre élen járó Németországban már árusítják is a rovarporral dúsított tésztaféleségeket. Eddig mindössze az európai vándorsáska és a lisztkukac szerepelt a sűrítő- és kötőanyagként élelmiszerekbe keverhető alapanyaglistán, mostantól viszont már pékárukba, tésztákba, gabonaszeletekbe, szószokba, burgonyatermékekbe, levesporokba és csokoládétermékekbe is belemixelhetők a különféle rovarok, bogarak, kukacok.

 („Régen, ha bekukacosodott a liszt, mi zsákkal együtt kidobtuk” – írja egy régi vágású kommentelő. A többi hozzászólótól nem idézek.)
De mi ez ahhoz képest, hogy néhány esztendeje két pszichológus, bizonyos Jared Piazza és Neil McLatcie az emberi kannibalizmus tilalmának feloldásán elmélkedett, így kínálva esélyt az éhező glóbusznak? (Azóta nem hallottunk róluk. Talán elfogyasztotta őket egy felfedezetlen törzs.)

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Légy önmagad, Európa!

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Az öngólok Európa-bajnoksága

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Új Európa Mbappétól és társaitól

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Óceán, amely összeköt

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.