Rovarevésre buzdítanak Amerikában

Ezúttal a sózott hangyákról jelent meg egy cikk a The Washington Postban, melyben elmondják, hogy a rovarevés tulajdonképpen a környezetre és az egészségre is jó hatással van. Nem ez az első eset, amikor megpróbálják ráerőltetni az emberekre a rovarevést – ismertette a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Magyar Nemzet
Forrás: V4NA nemzetközi hírügynökség2022. 11. 30. 6:58
null

Ezúttal a sózott hangyákról jelent meg egy cikk a The Washington Postban, melyben elmondják, hogy a rovarevés tulajdonképpen a környezetre és az egészségre is jó hatással van. Nem ez az első eset, amikor megpróbálják ráerőltetni az emberekre a rovarevést – ismertette a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Cikket közölt a The Washington Post, amelyben arról tájékoztatja olvasóit, hogy milyen előnyei vannak, ha a rovaralapú étrendet választják. A nemrég megjelent írás nem kertel és egyenesen felteszi a kérdést: „Ön megenné a rovarokat, hogy segítsen megmenteni a bolygót?”. A kérdést a lap már 2019-ben is feltette, egy hasonló, a bogárevést reklámozó cikkében.

Az újság közel egy évtizede próbálja meggyőzni az embereket arról, hogy a hús helyett jobb választás lenne a rovarok fogyasztása.

Nem kizárt, hogy ezek a törekvések a klímavédő fanatikusokhoz kapcsolódnak, akik azt javasolják, hogy a kevesebb húsevés csökkenti a káros anyagok kibocsátását.

A The Washington Posthoz hasonlóan jár el a The New York Times is, amely szintén jelentet meg olyan cikkeket, amelyek az embereket bogarak fogyasztására buzdítják.

Visszatérve a szóban forgó cikkre, az írás egy amerikai természettudós, Lisa Sanchez történetét meséli el, aki néhány gyereket bogarakkal etet egy program keretében. A cikk szerint Sanchez azért ösztönzi az embereket arra, hogy rovarokat egyenek, hogy csökkentsék a környezeti terhelést. Érvelése szerint ugyanis a tenyésztett rovarok sokkal kevesebb üvegházhatású gázt termelnek, és sokkal kevesebb földet és vizet igényelnek, mint a hagyományos állattartás. A cikk rámutatott arra is, hogy Afrikában, Latin-Amerikában és Ázsiában évszázadokon át normálisnak számított a rovarok fogyasztása.

Ez a látásmód nem csak a tengerentúlon terjed. Amint arról a V4NA már korábban beszámolt, nemrég az Aldi áruházlánc új show-műsorának első epizódjában egy termék különösen megosztónak bizonyult a nézők és a zsűri körében. Ebben a műsorban kistermelők versenyeztek azért, hogy termékeiket az Aldiban árulhassák. Az egyik ilyen versenyző tücskökből és rovarokból készételeket készített. Az alapítók, Leo és Aaron elmagyarázták, hogy a rovarok fogyasztása mennyire fenntartható más fehérjeforrásokhoz képest.

Az utóbbi időben a fősodratú média újabb érvet talált ki arra, hogy miért kellene az embereknek leszokniuk a húsevésről és áttérniük a rovarevésre.

A növekvő villamosenergia- és üzemanyagárak miatt ugyanis ugrásszerűen emelkedni kezdtek az élelmiszerek árai is, ezért a rossz anyagi helyzetben lévőket megcélozva azt állítják, hogy ha elkezdenek szöcskéket és különböző bogarakat enni, akkor kevesebb pénzből is megélnek majd.

Azonban nemcsak a multinacionális cégek és a média, hanem egyes országok is aktívan kampányolnak az életmódváltás mellett. Az Egyesült Királyság a rovaralapú étrend elterjesztésére és rovarfarmok létrehozására fordít csaknem ötvenezer fontot a Kongói Demokratikus Köztársaságban és Zimbabwéban.

A brit támogatásból megvalósuló segélyprojekt keretében Kongóban vándorló sáskákat és fekete katonalegyeket tenyészthetnek. Ezeket a rovarokat fogják aztán beépíteni az emberek étrendjébe.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: V4NA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.