idezojelek

Szervezett fejetlenség

Liberálisaink szerint ha egy ország valóban lépni akar a drogok ellen, a legjobban akkor cselekszik, ha legalizálja azokat.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Egy statisztika szerint világszerte nagyjából kétszázmillió ember fogyaszt rendszeresen valamilyen kábítószert, s évente körülbelül kétszázezer ember hal meg az „élvezet” következtében. Ráadásul az ijesztő statisztika egyre csak romlik. Mit tegyünk?
Liberálisaink szerint ha egy ország valóban lépni akar a drogok ellen, a legjobban akkor cselekszik, ha – legalizálja azokat. A kriminalizálás szerintük veszélyeket rejt. A legálisan füvező országokban kisebb a drogbűnözés, arról nem beszélve, hogy komoly adóbevételt hoz a kincstárnak a legalizált könnyűdrog-kereskedelem. Be kell engedni a kis bűnt, hogy ne jöjjön be a nagy… Nem büntetni kell a szegény füvest, éppen ellenkezőleg: hóna alá kellene nyúlni, magyarázzák. Nem a priccsre kell ültetni a narkóst, hanem a térdünkre. 

Emeljük föl magunkhoz füves felebarátunkat, dobbanjon együtt a szívünk, netán legyünk mindjárt egymáséi, ha úgy alakul.

Nagyjából ez a liberális stratégia: kábítani, hülyíteni, bomlasztani. Legázolni rendet, erkölcsöt, hitet, halászni a zavarosban – ez a módszerük lényege. Elvégre ahol „működik” a szervezett fejetlenség, ott gond nélkül lehet kaszálni – és ugye ez a vágyott liberális világ… 

Mert el ne feledjük: a fejeket uralni kell! Akinél a szellem gyeplője, azé a hatalom. Ilyen egyszerű.

Meg kellene végre értetni ezekkel az anyaszomorítókkal, hogy Magyarország az ő ötleteik nélkül is Európa része. Lehetünk ugyan még európaib­bak, de ez fű nélkül, pajzsra emelt drogosok nélkül is menni fog. Sőt, úgy megy majd igazán… Fölösleges itt összehordani fűt-fát. Főleg füvet.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.