idezojelek

Euróbecsípődés

Euróbevezetés, nem 400 forintos euró kell a magyar családoknak! címen adott ki közleményt a DK.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Euróbevezetés, nem 400 forintos euró kell a magyar családoknak! címen adott ki közleményt a DK. Arra hívják fel a figyelmet, hogy ismét zuhan a forint árfolyama, „Orbán Viktor szándékosan gyengíti a forintot”, emiatt pedig megszorítások jöhetnek. „Belátható távolságba került a 400 forintos euró, így az államadósság is gyorsan nőhet” – magyarázza Molnár Csaba ügyvezető alelnök. (Nem kedvelem az űzött tekintetű embert, kivált a stílusát: üvölti, hörgi, visítja a mondókáját.) A proklamáció lényege: a kormányváltás után ki kell jelölni az euróbevezetés dátumát, máskülönben Orbán Viktor tönkreteszi a forintot, és újabb megszorításokat vezet be. Majd jön a szokásos blabla: a magyar családok már alig tudják kifizetni a bevásárlást, a dráguló benzint és a hiteltörlesztőket, de ők majd kisöprik a milliárdos elittel és az orbáni pedofilhálózattal együtt ezt a rendszert az országból stb.

Kóros DK-becsípődés ez az eurózás. Szegények évek óta ezzel a marhasággal jönnek: „Nem kérdés, hogy az euró nyújtja a stabilitást, a védelmet, a biztonságot. Magyarország 2004-ben lépett be az Európai Unióba. Ugyanekkor ígéretet tett az euró bevezetésére, ám az ígéret teljesítésére nem került sor.”

Az egész azért érdekes, mert az első Orbán-kabinet úgy adta át 2002-ben a kormányzást, hogy három éven belül bevezethető az euró. Alelnök úr tehát megkérdezhetné Láriferit: Tényleg, miért nem vezettük be az eurót, elnök úr? (Például azért, mert főnöke csődközelire gatyásította a gazdaságot. Ő maga mondta: „Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk.”)

Molnár alvezér persze a világért sem kérdez ilyesmit. Teli a gatya.

Borítókép: Illusztráció (Pexels.com)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.