idezojelek

Lendvai szószéke

Szocialista evangélium: húsvét örömére az MSZP hívőtagozata is feltámadni látszik.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Szocialista evangélium: húsvét örömére az MSZP hívőtagozata is feltámadni látszik. Erre utal Lendvai Ildikónak, a párt ciklusokon átívelő nagyasszonyának múlt csütörtöki Facebook-bejegyzése: „Keresztény kormányunknál senki sem ért jobban a húsvéti áhítat megalapozásához, nagycsütörtökön rabosították Iványi Gábort.” Részletekkel is szolgált az obsitos elnök asszony: „Ujjlenyomatot és DNS-mintát vettek tőle, a fal elé állítva lefotózták. Ha már húsvét, ki mást, mint egy lelkészt, egy egyház vezetőjét. Kivárták, hogy a rabosítás a nagyhétre essék.”

Lassan mondom, hogy Lendvai Ildikó is megértse: a rabosítás nem a kormányzat hatásköre. Az állampárt idején persze másképpen volt, de hol van az már?

Jut eszembe, Mindszenty József bíboros letartóztatása megvan, kezitcsókolom? Őt mintha épp karácsonykor vitte volna el 1948-ban az ÁVH az Andrássy út 60.-ba. Persze, honnan tudta volna szegény Péter Gábor, hogy az a nap egyházi ünnep? (Az is érdekes, hogy Ildikó asszony számontartja a húsvétot, hiszen annak idején elvtársaival hideglelést kapott a vallási ünnepektől.) Húsvéti áhítatozással, nagycsütörtökölődéssel kormányt mószerolni? Ha a demagógia fájna, Lendvai Ildikó harsányan visítozna.

Csütörtök délután természetesen már a Klubrádióban vendégeskedett az adóhatóság által „meghurcolt” Iványi Gábor. A Megbeszéljük című műsorban panaszkodott: „Össztüzet zúdított ránk a kormány.” Drágabolgárúr alig győzte vigasztalni gyanúsított interjúalanyát: „Gábor, úgy fognak téged kiszabadítani börtönödből, mint annak idején Táncsicsot.”

Aztán pedig fel! Támadunk!

Borítókép: Lendvai Ildikó, az MSZP korábbi elnöke érkezik a párt választmányának ülésére Budapesten, a Villányi úti Konferenciaközpontban 2019. június 1-jén (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.