Élő közvetítés
Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

idezojelek

Érzéki csalódás

Ezúttal egy csillagászati érdekességre hívja fel a figyelmünket a sokoldalú Csillag István, egykori szabad demokrata miniszter a Népszavában.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Ezúttal egy csillagászati érdekességre hívja fel a figyelmünket a sokoldalú Csillag István, egykori szabad demokrata miniszter a Népszavában. Azt írja, az asztronómusok jól ismerik azt az érzéki csalódást, hogy a Föld mozgása miatt egy távoli csillag más-más időben más és más távolságra lévőnek látszik. Mármost – száll le a Földre Csillag – Magyar Péternek az országjárásai során elmondott beszédei mindenki számára világossá teszik, hogy a maffiaállamban (Magyar Bálint szóleleménye az orbáni Magyarországról – P. Gy.), amiben élünk, jóval nagyobb a szervezett lopás miatti kár, mint ami első látásra észrevehető. 

Magyar Péternek ez a varázsa, onnét jött, ahol loptak, hiszen együtt lopott velük.

Mindez az olvasót aligha a csillagászati rész miatt érdekli, inkább azért, mert előadója azonos azzal a velejéig romlott autópálya-trükköző szabad jómadárral, akit annak idején Medgyessy Péter kormányfő ki akart csapni a kabinetjéből. (Csak nem sikerült szegénynek, sőt ebbe bukott bele.) Csillag István egyébként már aktív pályája során kitűnt meghökkentő kijelentéseivel, például amikor azzal állt elő, hogy akkor javul az ország versenyképessége, ha „csökken az állam”. (Mondjuk, ezt a gyakorlatban nem tapasztaltuk, azt viszont igen, hogy a Csillagék által lecsökkentett állam erősen legatyásodott.)
Csillag bajkeverő nemrég azon merengett: gondoljuk csak el, hány tál levesre futotta volna a nemzetnek az eucharisztikus világkongresszus, a Puskás stadion meccsei vagy a békemenet költségeiből? Ez már Lendvai Ildikó lélegeztetőgépes jajszavát is vastagon előzi.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Levél egy volt barátomnak

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Globalista diktatúra Európában

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Új politikai korszak a választás után

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Magyar Péter kártyavára szépen lassan kezd omladozni

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.