idezojelek

Durvul a helyzet: Csillag Istvánt elvakította az Orbán-gyűlölet

Támadásban az SZDSZ-es panoptikum.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

A választás közeledtével a baloldal minden fegyvert bevet. Megszólalt itt már a politikusok mellett Geszti Péter, Gálvölgyi János, Csintalan Sándor, Bolgár György, és természetesen Havas Henrik is. Legutóbb Csillag István egykori SZDSZ-es gazdasági miniszter érezte úgy, hogy meg kell szólalnia. Gazdasági kérdésekkel azonban csak szőrmentén foglalkozott a Népszavában megjelent véleménycikkében, sokkal inkább a szokásos liberális magas lóról, nagyképűen szólta le Orbán Viktort és természetesen a saját hazáját is:

 „[…] A vezérnek új beszédírója van. Néhány éve a „Hello Röfi!” köszöntés is jelezte, hogy egyre kevésbé telik világot járt ösztöndíjasokra, vagy hogy a szorgos jelölt a távolban az indián folklórt tanulmányozhassa. Az utóbbi néhány hét szövegei minden kétséget kizáróan mutatják, hogy az új beszédíró valamelyik moszkvai szotyiakadémiáról – még csak nem is fociakadémiáról – érkezett, annyit foglalkozik a szemétdombbal. […] A magyar vezér volt már liberális, mi több, részese a brüsszeli bürokráciának, úgyhogy nem másról beszél, hogy mindenki más is kerüljön oda, ahová ő, a magyar vezér már évtizede jutott: a szemétdombra. Az egyetlen nehézség csak az, hogy a félkrajcárt már senki sem szeretné a »történelem szemétdombján« kukorékoló kiskakas, a magyar vezér csőrébe adni. Akkor sem, ha egyre hangosabban járja pávatáncát a szemétdombon.”

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lefordítom a kódolt libsi szöveget: Orbánnak bunkók a tanácsadói és ő maga is csupán egy kiskakas a saját szemétdombján. Amely szemétdomb Csillag István olvasatában nem más, mint a saját hazája, Magyarország. 

Nem árt feleleveníteni, hogy Csillag István az a hajdani szabad demokrata miniszter, aki regnálása idején autópálya-ügyeskedése miatt kormányválságot okozott, és akiről Medgyessy Péter akkori miniszterelnök elmondta elhíresült mondatát

„Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel, miközben néhány politikusának olyan erősek a személyes ambíciói, hogy azok kielégítése érdekében semmilyen árat nem talál túl soknak.”

Nos, ez a Csillag bírálja ma gúnyosan Orbán Viktort, és ez az ember nevezi szemrebbenés nélkül szemétdombnak a hazánkat. Apropó szemétdomb. Folytatva ezt az analógiát, ha valakinek keresgélnie kell azon a bizonyos helyen, az nem Orbán Viktor, aki négyszer egymás után aratott kétharmados győzelmet a választásokon, hanem sokkal inkább Csillag elvtárs, akinek a pártját, az SZDSZ-t, mint politikai formációt az emberek bizony kidobták a történelem szemétdombjára. 

Van még kérdés?

Borítókép: Csillag István közgazdász (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.