idezojelek

Geszti Péter körmönfont támadása Orbánék ellen

Ismét megkaptuk, nem érünk semmit.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined

Felhévizy kicsit szégyellte magát a héten, mert nem nézte meg moziban a Semmelweis-filmet. Mégpedig azért tört rá ez az érzés, mert a napokban került fel a Netflix kínálatába Koltai Lajos szenzációs mozija és Félix csak itt nézte meg az alkotást. Nagyon tetszett a film a hírlapírónak és bizony valóban pironkodott amiatt, hogy nem váltott rá mozijegyet. Egyébként hatalmas sikerrel vetítették az anyák megmentőjéről készült filmet. A Filmforgalmazók Egyesületének legfrissebb közlése alapján 336 619-en váltottak rá jegyet. Ez bizony megsüvegelendő szám. A film kapcsán Felhévizynek eszébe jutott egy Geszti Péterről írt 2020-as jegyzete, amelyben az énekes, dalszerző, reklámszakember ezúttal produceri mivoltában kóstolta be a kormányt. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Annyi történt, hogy Gárdos Péter szeretett volna filmet forgatni Semmelweis Ignácról. Ennek a filmnek Geszti lett volna a producere, azonban annak ellenére, hogy első körben a forgatókönyvre megkapták a támogatást a Nemzeti Filmintézettől, végül mégsem ők kapták a végső megbízást. Ennek oka Gesztiék szerint, ahogy az végül a regény formájában megjelenő Gárdos-mű sajtótájékoztatóján elhangzott, az, hogy olyan valaki is érdeklődött a téma iránt, aki közelebb áll a lehetőséghez, hogy le is forgassa a filmet. Ezzel a körmönfont megjegyzéssel finoman utaltak az alkotók, a támogatást végül elnyerő Lajos Tamás Semmelweis-filmjére, amelyet a Sorstalanságot is jegyző Koltai Lajos rendezett meg. 

Ez már azóta történelem, a film igazolta a döntéshozókat sikert sikerre halmozott. Azonban aktualitást ad a történetnek, hogy Geszti a HVG-nek adott egy hosszú interjút, ahol ismét támadást intézett Orbánék ellen:

„A művészvilág kicsit magának is köszönheti, hogy ma egy csomó gyenge szakmai minőségű, hozzá nem értő ember kaphat lehetőséget színházcsinálásban, filmkészítésben, médiában, zeneiparban. […] rengeteg sértett ember várta, hogy végre labdába rúghasson. A NER pedig nem méricskél: a tehetségnél fontosabbá vált a törzsi hovatartozás. Így aztán pályán kívülre került az egész független értelmiség; nem kellenek ide az okoskodók, sem a művészeti önkifejezés szabadsága, eljött a kisebb-nagyobb személyes bosszúk ideje.”

Az egykori SZDSZ-es rímfaragó ismét a tudomásunkra hozta, a tőle megszokott liberális ravaszsággal, hogy gyakorlatilag aki jobboldali, az nem lehet tehetséges. A tehetség szerinte kizárólag a balliberális oldal sajátja. 

Nem meglepő, hogy egy követ fújnak a baloldali, liberális művészeink a brüsszeli elittel, hiszen nekik is akkor jó és módfelett demokratikus egy adott ország kormánya, ha baloldali, és ezért úgy táncol, ahogy ők fütyülnek. Geszti Péter és a hozzá hasonló magas lóról beszélő, liberális művészek egész egyszerűen nem bírják feldolgozni, hogy már nem az a világ van, amikor kizárólag ők szerepeltek mindenhol, ők kaptak minden felkérést, minden támogatást. 

– Gesztinek is ez a baja, rendszeresen sírja tele a különféle médiumokat azzal, hogy szerinte gyenge szakmai minőségű, arra érdemtelen alkotok kapják a megbízásokat, támogatásokat. Természetesen ízlésről nem érdemes vitatkozni, mint ahogy a Semmelweis-film nézettségi adataival sem. Geszti azt mondta az interjúban, hogy eljött a személyes bosszúk ideje a hatalom részéről, ebben nincs igaza, hiszen pont ő és a hozzá hasonló sértődött liberálisok gerjesztik, szítják a tüzet – gondolta magában Felhévizy, majd kényelmesen helyet foglalt a kanapéján és másodszor is elkezdte nézni Koltai Lajos Semmelweis-filmjét.

Borítókép: Geszti Péter dalszövegíró, énekes, reklámszakember a Hogy volt!? című tévéműsor felvételén az MTVA Kunigunda útjai gyártóbázisának stúdiójában (Fotó: MTVA/Zih Zsolt)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.