idezojelek

Megszeppent vendéglátók

Jé, Brüsszel antiszemita város? Azért az eléggé érdekes, hogy épp arra a Magyarországra esett a választásuk, amelyet örökös bírálatok érnek az EU részéről.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
2024. 07. 19. 4:58
Fotó: Fotó: AFP

Budapest ad otthont szeptemberben a Belgium–Izrael Nemzetek Ligája futballmérkőzésnek, ugyanis a „vendéglátók” egyetlen városukban sem tudják garantálni a zsidó állam játékosainak testi épségét. Belgium gyakorlatilag elismerte, hogy nincs befolyása a területén zajló eseményekre. A Brussel Signal szerint lassan ott tartunk, hogy Magyarország az egyetlen biztonságos helyszín Európában.

Jé, Brüsszel antiszemita város? Azért az eléggé érdekes, hogy épp arra a Magyarországra esett a választásuk, amelyet örökös bírálatok érnek az EU részéről, amiért nem nyitja meg a határait a migránsok előtt. Emlékezetes, a legutóbbi futball-világbajnokságon a Belgiumot 2-0-ra legyőző Marokkó szurkolói határtalan örömükben felgyújtották a belga főváros több kerületét, a megzabolázásukra rájuk küldött rohamrendőrök közül pedig több tucatnyit úgy eltángáltak, mint annak a rendje. (Mi lett volna, ha veszítenek a marokkói legények?) A központi sajtó nem lihegte túl az eseményt, nehogy a közvélemény leragadjon egy ilyen apró álproblémán – s persze nehogy kicsússzon az arra hivatottak kezéből a történtek tematizálása.

Mindeközben azt sugallták: igazából nem is volt semmi gond az attrakcióval, egy olyan sikeres befogadó társadalom, mint a belga, bátran megengedhet magának egy efféle szenvedélyes szpartakiádot a saját fővárosában.
Ezúttal viszont úgy okoskodtak, Budapest jobb házigazdának ígérkezik. (Talán nem olvasták David Pressman nyilatkozatát arról, hogy Magyarországon komoly antiszemitizmus van?) Egy kommentelő: „Azért most jól jönnek az Orbán-stadionok, mi?”

 

Borítókép: Abu Fani, a Fradi játékosa vajon pályára lép az izraeli válogatottban? (Fotó: AFP)

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Ursula von der Leyen szájára vette ’56-ot

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Törékeny a globalista uralom

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Szent István elborzadna Pressmantől

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Gyurcsány és a kisszerszám

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.