A hordó majd segít

„Az EU, mint tíz éve mindig, most is cserbenhagyta a magyar demokratákat” – így kesereg most Vásárhelyi Mária.

2020. 12. 11. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán este, miközben a magyar ellenzék uniós képviselői egymást túllicitálva tudósítottak a „csúfos magyar–lengyel vereségről”, idehaza klavia­túra elé ült Vásárhelyi Mária, a megboldogult SZDSZ itt felejtett vészcsengője. Mit mondjak, nem volt vidám. „Hát kedves EU parlamenti képviselők, ha ez a győzelem, akkor milyen lenne a vereség? – érdeklődött.

– Az EU, mint tíz éve mindig, most is cserbenhagyta a magyar demokratákat. (Ők, Vásárhelyiék a »demokraták« – P. Gy.) Angela Merkel most is elvtelen kompromisszumot kötött a magyar diktátorral a mi kontónkra. A 2022-es választásokig biztosan nem lesz jogállamisági eljárás Magyarország ellen, és később is csak a támogatási pénzek elosztásával kapcsolatos kérdések miatt indulhat ilyen vizsgálat.” (Megjegyzem, a harcos asszonyka nemrég magáról az uniós vezérkarról is leszedte a keresztvizet. Mint írta, fél éve készítgetik a jogállamiságról szóló jelentéseket, ehhez képest Magyarország változatlanul teljes jogú tag.) „Orbánt kisegítik a csapdából – kesereg most Mária –, az EU folyamatosan a diktatúrát tőkésíti fel, és tétlenül nézi a magyar ellenzék és a demokraták teljes kivéreztetését.”

Hogy hősnőnk és a többi haragvó „demokrata” mielőbb lenyugodjon, nem lenne haszontalan, ha – ahogyan néhány éve egy Gyurcsány-fesztiválon –, ismét kihelyeznének valamelyik közterületre néhány, Orbán Viktor fényképével felmatricázott hordót, hozzá megfelelő husángokat. Hadd püfölje azt bánatában a kizsákmányolt rászoruló. Emlékszem, mekkora siker volt, egymás kezéből kapkodták ki az ütőt, lila fejjel püfölték a piszok hordót. Nekünk is tetszett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.