Áfáztak, ráfáztak

Hatalmas a felháborodás az Európai Parlament dolgozói körében, amiért a helyi étkezde máról holnapra jelentősen megemelte az árait.

2019. 08. 14. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az uniós képviselők élete sem fenékig tejfel. A Politico írja, hogy hatalmas a felháborodás az Európai Parlament dolgozói körében, amiért a helyi étkezde máról holnapra jelentősen megemelte az árait. Míg korábban például a nap levese csak nyolcvan centbe (250 forint) került, a múlt csütörtökön már egy egész eurót kértek érte, ami átszámítva hozzávetőlegesen 320 forintnak felel meg. Hallatlan! Az ok: az ételek ára már az áfát is tartalmazza. Ész megáll! „A leves csak egy dolog, de a salátabár és még a kávé is drágább lett” – szörnyülködött egyikük. Hogyan képviseljék hitelesen a kétkezi emberek érdekeit, ha elszakítják őket a kinti áraktól? Fokozza a feszültséget, hogy mindeközben „odafönt”, az európai étkezdékben jóval alacsonyabbak az árak. Csak egy példa, míg a házban 100 gramm saláta 1,3 euró (407 forint), a bizottság épületében ez mindössze 82 cent (257 forint). Hol itt az égalité?

Nem lennék meglepve, ha a parlamenti hangadók ezentúl tiltakozásképp rekeszes ételhordóval, esetleg előző napi Le Soir-ba csomagolt zsíros kenyérrel jelennének meg a plenáris üléseken. Vagy túlgörbített uborkával.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.