Álszentszövetség

Hogyan…? Mi van…? Na és mit szólnak ehhez a Momentum-hívők? Hát a szponzor Soros Gyuri bácsi? Bár ha úgy vesszük, kétféle magyarázat is lehetséges.

2019. 08. 27. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most, hogy kiderült, a Momentum is támogatja a debreceni önkormányzati képviselőségért harcba szálló jobbikos Kulcsár Gergelyt, a legendás Duna-rakparti zsidócipő-köpködőt, még a kacifántos pártnászokon edződött ember is fölkapja a fejét: Hogyan…? Mi van…? Na és mit szólnak ehhez a Momentum-hívők? Hát a szponzor Soros Gyuri bácsi?

Bár ha úgy vesszük, kétféle magyarázat is lehetséges. Az csak az egyik, hogy Fekete-Győr András pártja letért az eddigi liberális ösvényről, és megalapította a párt antiszemita tagozatát. Elképzelhető, hogy a köpködős Kulcsárnál történt fordulat; Gergő megbánta évekkel ezelőtti tettét, és most szenvedélyesen összeborult a nolimpikonokkal. Talán már a Pride-ra is kijár riszálni. (Meg persze törölte a karakánnak szánt régi fényképes beírást is: „Ma délután egy kis feltöltődésre vágytam, ezért meglátogattam a Duna-parton a képen látható vidám helyet. A kép a cipőbe köpés után készült. Mindenkinek ajánlom, hogy ha szomorú vagy fáradt, látogasson el ide, megjön a kedve folytatni a munkát, amit őseink sajnos nem fejeztek be.”)

Bármelyik variáns igaz, mindkettő komoly következményekkel jár. Ha Fegyőrék váltottak irányt, azt bizony kínos lesz kimagyarázni a belpesti komálósok előtt. (Gondolom, a hercig Cseh Katkáék is nyakig lennének a slamasztikában odakint Brüsszelben.) Nem lenne egyszerűbb dolga a horogkeresztet megtagadó Gergő cipésznek sem, amennyiben ő fordult száznyolcvan fokot – az a minimum, hogy ki kéne mennie a rakpartra cipőket suvikszolni.

Ja és egy apróság! Mit szól mindehhez Debrecen jámbor népe?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.