Csalódtak Merkelben

Erősen megviselte a magyar ellenzéket a soproni Páneurópai piknik megemlékezésre hazánkba látogató Angela Merkel nyilatkozata.

2019. 08. 22. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erősen megviselte a magyar ellenzéket a soproni Páneurópai piknik megemlékezésre hazánkba látogató Angela Merkel nyilatkozata. Nem is csoda, hiszen a német kancellár asszony ahelyett, hogy a baloldal várakozásának megfelelően leteremtette volna Orbán Viktort, csupa szépet mondott róla, kiállt a miniszterelnök politikája mellett. Egyebek közt kijelentette: „A kohéziós alapok esetében jól fekteti be a pénzt Magyarország, mivel az ország fejlődik.” (Még a liberális német lap, a Die Welt is örvendezve írt a kancellár beszédéről.)

Hát ez nem volt szép Merkeltől, nem ezt várták tőle.

A tudományos baloldal kesergését maga Kunhalmi Ágnes szocialista gondolkodó foglalta össze közösségi oldalán, ebből idézek: „Eddig legalább szóban érték kritikák Orbánt a demokrácia, a tudomány és a sajtószabadság ellen tett lépéseiért, mégis kiépülhetett az EU közepén, EU-forrásokból is egy autoriter állam. […] Orbánt és politikáját csak mi, magyarok tudjuk legyőzni. Ehhez le kell számolni azzal az illúzióval, hogy a Nyugat, illetve Brüsszel megment minket.”

Érdekes, eddig a csapból is az folyt, hogy a Fidesz-kormányzat mindent ellop, megy az intézményesített trükközés, néphülyítés, erre idejön a német kancellár, és azt mondja, hogy brávó, minden rendben van, csak így tovább. Nagy csalódás ez a Merkel – sugallja a hatszázalékos MSZP megmondóasszonya. Ha már rá sem lehet számítani, ki fogja hatalomra segíteni a demokratákat? Az már kiderült, hogy választások útján nem megy, Soros Gyuri bácsi is csak erőlködik szegény – orosz tankokra meg már nem lehet várni…

Esetleg a népet kellene leváltani, Ágika.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.