Lakájok

Magyarország magyarok általi lejáratása nem új keletű. Göncz Árpád köztársasági elnök 1993-ban az olasz La Stampa című lapnak úgy nyilatkozott, hogy Magyarországon nincs sajtószabadság.

2019. 05. 17. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyílt levelet írt Manfred Webernek, az Európai Néppárt frakcióvezetőjének Gyöngyösi Márton, a Jobbik alelnöke: „Ne remélje, frakcióvezető úr, hogy Orbán Viktor május 26. után majd visszaáll a sorba. Nem fog.” De nehogy a kardjába dőljön az európai csúcsjelölt, hozzátette: a Jobbik – Magyarország legerősebb demokratikus pártjaként – gyűlöletkampányok helyett remek programmal készül május 26. utánra, amelyet ő ezúton ajánl a leendő elnök úr figyelmébe. Érdekes, tavaly, a parlamenti választás előtt Vona Gábor akkori Jobbik-vezér írt hasonlókat az EU-hívő Macron francia elnöknek: „Az április 8-a után felálló új, a Jobbik által vezetett kormányra pedig bizton számíthat…” (Ennél már csak az volt érdekesebb, amikor 2012 telén egy budapesti nagygyűlésen a Jobbik EU-zászlót égetett.)

Magyarország magyarok általi lejáratása nem új keletű. Göncz Árpád köztársasági elnök 1993-ban az olasz La Stampa című lapnak úgy nyilatkozott, hogy Magyarországon nincs sajtószabadság. (Holott az Új Magyarországot, a Pesti Hírlapot és Csurka Magyar Fórumát leszámítva minden médium az ellenzéké volt.) 2011 nyarán a Budapestre készülődő Hillary Clinton amerikai külügyminiszternek levelet írtak „magyar demokraták” (főképp leharcolt SZDSZ-vezetők), habzó szájjal szidták Orbán Viktort. Fischer Iván karmester a Clinton család tanácsadóján keresztül „óvatosságra intette” a tengerentúli politikust, mondván, látogatása akár a magyar kormány dicséretének is tűnhet. A muzikális lakáj felajánlotta szolgálatait: „Mindig elérhető vagyok segítség vagy információ ügyében.” Szóval nem Gyöngyösi kezdte…

A történelem – és a hitványság – ismétli magát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.