Lánchídi csata

Tüttő Kata azért háborgott, mert a Lánchíd is szerepel az augusztus 20-i ünnepség helyszínei között.

2020. 07. 09. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hónapja már, hogy Budapest főpolgármestere Dorosz Dávid helyett másik helyettesét (az öt közül), Tüttő Katát bízta meg a Lánchíd-felújítás megszervezésével. (Dorosz azóta a 3-as metró állomásainak klímapótló ivókútjaiért felel; az is komoly tiszt ebben a kánikulában.) Gondolom, a váltást Tüttő Kata nagyobb szakértelme indokolta, bár erre nézve nem találtam utalást. Lehet, az szólt mellette, hogy ő többet járt a Lánchídon… Bennem a szocialista asszonyka korábbi munkásságából csak annyi maradt meg, ő volt, aki pár éve a hegyvidéki önkormányzat képviselőjeként, a női egyenjogúságra hivatkozva leszavazta Papp Laci szobrának felállítását, így tiltakozva „a nőket háttérbe szorító, elavult, unalmas, korunk problémáira nem reflektáló szoborállítási gyakorlat ellen”. Nemrég meg azzal tűnt ki, hogy Gy. Németh Erzsébettel (Erzsike is vice-főpolgármester) közös közleményben követelte a nők testével hirdető reklámok eltávolítását.

Érthető, ha az embert ezek után izgatja, mire megy hősnőnk a méretes Lánchíddal. Nos – mint a Hírklikknek adott minapi interjújából kiderült – ezúttal is a tiltakozó énje jött elő. Most azért háborgott, mert a kormányzat azt tervezi, a Lánchíd is szerepel majd az augusztus 20-i ünnepség helyszínei között. Hallatlan! „Sem a szikrák, sem a hőhatás nem hiányzik a Lánchídnak” – közölte Kata asszony. – „A Lánchíd a világörökség része, autók, gyalogosok járnak rajta, és nem tűzijátékállvány.”

Vajon a korábbi évek ünnepi rakétái, pukkancsai ellen miért nem tiltakozott a hidász asszonyka? Akkor nem volt „tűzijátékállvány” a Lánchíd? – kérdezhette volna a Hírklikk riportere. (Ha ő meg nem lett volna mikrofonállvány.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.