Másállapot

Hatásvadász sikolynak szánja cikkének címét – Elvetélt életek – a 168 Óra szerzője, Ónody-Molnár Dóra. Ez részben be is jön: sikít, aki elolvassa az írást.

2019. 09. 20. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatásvadász sikolynak szánja cikkének címét – Elvetélt életek – a 168 Óra szerzője, Ónody-Molnár Dóra. Ez részben be is jön: sikít, aki elolvassa az írást. A tömény demagógia is tud ám fájni.

„Orbán Viktor fordítani akar a demográfiai trenden, csakhogy a családpolitikában is elveszítette kapcsolatát a valósággal, saját kitalációi, rögeszméi rabjává vált” – tájékoztat az alkotó, aki egyébiránt a megboldogult Népszabadságtól érkezett a bolsevik élclaphoz. El is magyarázza, hol tévedett a kormányfő. „Megcélzott egy olyan társadalmi csoportot, amely lényegében nem létezik. Illetve csak és kizárólag a NER kiváltságos rétegében akadnak olyan fiatal párok, amelyek megfelelnek az orbáni eszménynek.” Fel is sorolja ezeket: akiknek már van vitorlásuk a Balatonon és autójuk a teremgarázsban, akik naponta járnak a város legdrágább éttermeibe, akik maximálisan ki tudják használni a csok előnyeit (mert az államtól érkező pénzt újabb és újabb ingatlanba fektetik, azt pedig kiadják, s így jut pénzük bébiszitterre, magánbölcsődére, magánegészségügyre, magániskolákra). Nos, őket, a „NER kiváltságosait” célozta meg Orbán Viktor. (Ahelyett, hogy megkérdezte volna a naprakész Ónody-Molnár Dórát.)

Korábban is írt már vicceseket a „másállapotos” kollegina. Egy ízben azzal állt elő, hogy az államfő zárja be rezidenciáját, így meg lehetne takarítani a Sándor-palota fűtésére és hűtésére felhasznált energiát. (Gondolom, később meg be lehetne oda engedni a migránsokat.) Hősnőnk férjura, a volt szabad demokrata Ónody-Gomperz Tamás hírlapíró is szokott jópofákat írni. (Legismertebb munkája: Dugjátok fel magatoknak az olimpiai lángot! – HVG, 2017. február.) Jól kiegészítik egymást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.