Szélesebb a vállnál az arc

Hogy ki ne szoruljon a mozgalmas közbeszédből, ismét „beszólt” Fekete-Győr András showman, a Momentum kirakatembere.

2020. 11. 20. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hogy ki ne szoruljon a mozgalmas közbeszédből, ismét „beszólt” a Face­bookon Fekete-Győr András showman, a Momentum kirakatembere. (Minden napra kell egy kis karbantartó kabaré az ellenzéki oldalon – Gyurcsány ugyan naponta szerepel, ám az ő kunsztjai az évek során ellaposodtak, kacagni legfeljebb a borvirágos orrán lehet.) Ezt írja a tápos emberke Szijjártó Péter focisikereket üdvözlő posztjára: „Szia, Péter! A sportsikereknek együtt örülünk, azoknak a százmilliárdoknak, amiket a haverjaitokkal elloptok, csak ti. Közben szólnék, hátha nem látszik a »családi támogatással« vett luxusvilládból, hogy van itt néhány százezer ember, aki elvesztette az állását a koronavírus miatt, és ez a kormány a kisujját sem mozdítja értük. Szedd már össze magad!”

Hogy tenyérbemászó a karanténban is dolgozó külügyminiszternek címzett beszólás, azon – Fegyőrről lévén szó – természetesen nem lepődik meg az ember. Megszoktuk, ő ilyen. (Ahogy egy kommentelő írja: „Szélesebb a vállnál az arc.”) Mondta már azt is: „Miniszterelnökként csak akkor fogok találkozni Putyinnal, ha kivonta csapatait Ukrajnából.” Meg azt is, hogy „Addig fogjuk ütni a rendszert, amíg össze nem roppan!”. Nem is a konkrét Szijjártó-reagálásról van szó – hőbörögni, beszólni, ármánykodni – ez itt a lényeg. Erről szól a Momentum.

Már csak az a kérdés, mennyire értékeli majd a választó azt a pártot, amelynek eddigi története a budapesti olimpia megfúrásától (Párizsnak való átjátszásától) a határon túli magyarság módszeres gyengítésén át a brüsszeli Orbán-gyalázásokig nem egyéb, mint egyetlen nagy, végtelenített hazaárulás. Kell-e nekünk egy újabb SZDSZ?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.