Egy budapesti óriás álmodozásai

Solymosi Frigyes
2000. 10. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bevallom: jó érzés óriásnak lenni. Az embernek önbizalmat, magabiztosságot ad. Egészséges önbizalmamat erősítette a közelmúltban az egyik ázsiai országban tett látogatásom, ahol egyértelműen kitűnt nagyságom. Tartva attól, hogy nem veszik észre, erre többször is felhívtam vendéglátóim figyelmét, kérve őket, hogy azért, mert én lenézek rájuk, ne legyen kisebbségi érzésük. Nem tehetek róla – mondtam szerényen –, hogy ilyen szuperember vagyok.Magas termetem kiváló adottságokkal és fölényes szellemi értékekkel párosul. Kiemelkedésem a nép közül egyértelműen vezetésre, az ország irányítására predesztinál. Végre pártom is rájött erre, nem véletlen, hogy engem kíván elnöknek jelölni. Majd én rendbe szedem a szénánkat. Meg is írtam feltételeimet. A párt politikáját, taktikáját az elnöknek kell megszabnia, a többiek feladata ennek a programnak a megvalósítása, utasításaim végrehajtása. Fel kell számolni minden áldemokratikus megoldást. Nincs szükség vitákra. Ennek szellemében el se mentem a párt elnökségének ülésére. Válasszanak meg elnöknek. A többit bízzák rám!Ha majd elnök, és ezt követően – pártunk győzelme után – miniszterelnök leszek, akkor is meg kívánom tartani városvezetői beosztásomat, sőt ragaszkodni fogok ahhoz, hogy az ország összes önkormányzatának polgármestere is én legyek. Hiszen egy óriás munkabírása határtalan, és mégiscsak jobb, ha minden hatalom az én kezembe kerül. Választási jelszavaim: van alternatíva, minden hatalmat az óriásoknak, minden ember egyenlő, ezek között is a legegyenlőbbek az óriások. Céljaim közé tartozik mindenféle megkülönböztetés felszámolása. Ennek szellemében harcolni fogok, hogy az óriások különleges bánásmódban részesüljenek, hiszen mégiscsak ők állnak mindenek fölött. Pártunkba ezentúl csak méretes jelölteket veszünk fel. Alacsonyabb tagtársaink részére ingyen növekedésihormon-tablettákat biztosítunk. Pártunk nevét rövidesen módosítjuk a Magyar Óriások Pártjára. Terveim között szerepel Budapest közlekedésének megjavítása. Hogy a képviselők minél hamarabb hazaérjenek a Fehér Házból a peremvárosi otthonukba, a belvárosból légi jára-tokat indítunk. A Kossuth téren hamarosan megkezdjük a repülőtér építését. Első lépésként lebontatom a Parlamentet és a környező múzeumokat.A magyarság önbizalmának erősítése, a pesszimizmus, a kisebbségi érzés felszámolása érdekében hetente csoportokat indítunk Kínába, hadd tudatosodjon bennük, hogy milyen „kiemel-kedő” nép vagyunk. A négyes metrót pedig egészen Pekingig meghosszabbítjuk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.