Meghívó a Millenárisra

(Lectori salutem. Mizsei Zsuzsanna kereszténydemokrata politikus asszony 2002. december 30-án hétfőn bezárja a Millenárison az Álmok álmodói – Világraszóló magyarok című kiállítást. Tisztelt Polgári Körök! December 29-én vasárnap délután 3 órakor elmegyünk a Millenárisra. Elbúcsúzunk a kiállítástól. Családostul jövünk. Sokan. Aki elolvassa e cikket és a benne foglaltakkal egyetért, eljön. Egyéb értesítés nincs. Csak ez a cikk van. Továbbadjuk az információt és odamegyünk. Elvisszük gyermekeinket. Unokáinkat is, ha már vannak. Vendégeinket is odavisszük. Viszünk magunkkal pogácsát, szendvicset, narancslevet. Mizsei Zsuzsanna kereszténydemokrata politikus asszony büféjének szolgáltatásait nem vesszük igénybe. Pikniket rendezünk. Akinek nincs fogyasztanivalója, azt a magunkéból megkínáljuk. Vasárnap délután 3 órától 8 óráig – a záróráig – a helyszínen tartózkodunk. Előbb boldog új évet kívánunk egymásnak. Aztán utoljára bejárjuk a magyar csodát. A kiállítást. A hazát a magasban. Tisztelt Polgári Körök! Viszünk magunkkal a Millenárisra fejenként egy darab vacak karórát. A Cselekvők Polgári Körének vezetője hoz egy megfelelő méretű fonott kosarat. A karórákat ebbe gyűjtjük össze. És otthagyjuk a vacak karórákat. Ajándék gyanánt Mizsei Zsuzsanna kereszténydemokrata politikus asszony számára. E sorok írója íróasztalából tizenegy darab használaton kívüli karórát gyűjtött össze. Ezek egyike szovjet gyártmány. Az van ráírva: Pobeda. Magyarul: győzelem. Mizsei Zsuzsanna kereszténydemokrata politikus asszony viselje e szovjet karórát keblén függő ékszerként a parlamentben. Kebelének azon részén viselje, ahol a Szocialista Kultúráért Érdemérem szokott fityegni. Mizsei Zsuzsanna kereszténydemokrata politikus asszony megérdemli ezt a medált. Hisz’ ő a kereszténydemokrata Zója Kozmogyemjanszkaja.)

Kerényi Imre
2002. 12. 28. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szavazópolgár bámulattal figyeli Mizsei Zsuzsanna kereszténydemokrata politikus asszony tevékenységét.
Mizsei Zsuzsanna kereszténydemokrata politikus asszony a barátaival gondolt egy merészet a kettőezer-kettes parlamenti választások előtt.
Mizsei Zsuzsanna kereszténydemokrata politikus asszony és barátai a választások előtt kijelentették, hogy irgum-burgum. Hogy ők itt a Centrum és nem más. Elindultak hát a nemzeti-konzervatív oldalról a centrum felé. Ami hazánkban a Lánchídnál a nulla kilométerkő. Ott szorongtak a centrumosok Borsos Miklós szépívű szobra körül. A centrumosok művelt emberek. Tudják, hogy a centrum absztrakció. Abban még Mizsei Zsuzsanna kereszténydemokrata politikus asszony lelke sem fér el. Nemhogy a teste. S barátainak a teste. Ebben a hazában minden szavazópolgár a centrumtól vagy egy picit balra, vagy egy picit jobbra helyezkedik el. S e szerint szavaz. A jelöltekre, akik szintén a centrumtól vagy egy picit jobbra, vagy egy picit balra jelenítik meg magukat. A politikai centrum vágy és elérhetetlen valóság. És öncsalás. Politikusok, „független” értelmiségiek, „független” szakértők, „független” médiamunkások öncsalása a centrum. Üzleti trükk. Alkupozíció. De legyünk engedékenyek. A szavazópolgár bizalommal fogadta a kezdeményezést. Hátha a centrumosoknak sikerül belepréselődniük a Centrumba. Hátha nem hazudnak. Hátha nekik sikerül a fából vaskarikát alkotni. Hát nem sikerült. Összegyűjtöttek a nemzeti oldalról néhány százaléknyi voksot, s gyorsan áthúztak vele balra. Mint a vadlibák télen. A melegebb térfélre.
Mizsei Zsuzsanna kereszténydemokrata politikus asszony és barátai e trükkel megbuktatták Orbán Viktor kormányát. Ezért nekik gázsi jár. Ha a mi oldalunk győzött volna, ide húztak volna át. Mint a vadlibák télen. A melegebb térfélre. S innen kaptak volna gázsit. Ilyen a megélhetési politika. Adok-kapok. Hazudhatok.
Mizsei Zsuzsanna kereszténydemokrata politikus asszony jutalmul a szoclib kormánytól a Millenáris Kht. igazgatói székét kapta. Zsíros falat. Megér vagy harminc ezüstpénzt. Nem baj – gondolta a szavazópolgár. Mizsei Zsuzsanna mégiscsak kereszténydemokrata. A nemzeti kultúrához több köze van, mint mondjuk Pető Ivánnak. Akinek ugyan van köze a nemzeti kultúrához, de csak a maga módján. Per tangentem. Érintőlegesen. A Terror Házát is érintőlegesen. Mizsei Zsuzsanna kereszténydemokrata politikus asszony új állásában nem a kereszténydemokrata elvek szerint működik.
Mizsei Zsuzsanna kereszténydemokrata politikus asszony a beruházások terén kevés tapasztalattal bír. Annyit azonban bizonyára tud, amennyit ebben az országban bármely szavazópolgár tud. Hogy bármely beruházás bármely eleméből lehet bűnügyet kreálni. Hogy bármely beruházás bármely vezetőjét utólagos értékeléssel börtönbe lehet csukni. Ha van rá politikai szándék. Ha így akarja a központi bizottság. A csigalépcsőt is lehet kriminalizálni. Hogy miért csigalépcső az a lépcső, s miért nem kétkarú lépcső az a lépcső. Hogy miért nem karcsúbb az ajtókilincs keresztmetszete. Hogy miért van a kertben tó aranyhalakkal.
Mizsei Zsuzsanna kereszténydemokrata politikus asszony új állásában nem a jót keresi. Hanem a rosszat. Cselekedeteit nem az ezer esztendős magyar államiság fennállása fölötti öröm motiválja. Hanem a bosszú. Ezért állították oda őt. A „közülünk” érkezőt. Aki akkor is a bűnt keresi, ha nem találja a bűnt. Szorgalmában az erényt is bűnnek, az eget is bőgőnek látja. Félő, hogy a valódi bűnt sem ismeri majd fel.
Mizsei Zsuzsanna kereszténydemokrata politikus asszony nem azt gondolja, hogy az 1000 esztendős magyar államiság ezerévenként egyszer megérdemel egy kerti tavat s benne néhány aranyhalat. Hanem azzal foglalkozik, hogy mit eszik az aranyhal és ki szállítja a vízibolhát.
Mizsei Zsuzsanna kereszténydemokrata politikus asszony nem a nemzeti kultúra ápolásával foglalkozik a Millenárison. Hanem azt firtatja, hol az előző évi támogatás. Úgy tesz, mintha nem tudná, hogy a múlt év nyarától a tavaszi választásokig a Millenáris volt a politikai magyar nemzet kulturális szívtájéka. Ahol filmek és káprázatos kiadványok készültek. Ahol legalább ötven színházi bemutatót tartottak. A Millenáris kulturális projektek gazdag sorát valósította meg. A projekteket tévéadásra alkalmas kazettákra rögzítették. A műveket, a művészeket és a jogdíjakat kifizették. A határokon belül és azokon kívül is. A Millenáris jóvoltából a múlt év végén beindultak a színházi közvetítések. A sugárzási szerződések élnek. Illetve: éltek.
Mizsei Zsuzsanna kereszténydemokrata politikus asszony mindent átalakított. Ő most az általa öldökölt intézmény úrnője. A Hádészben az internacionalizálódó árnyak királynője. Nem alkot. Csak módosít. Csak szaglász. Sőt. Szaglásztat. MSZP közeli cégekkel vizsgáltatja a megvalósult beruházást és a megvalósult projekteket. E cégek azért kapnak pénzt, hogy bűnt találjanak. Mizsei Zsuzsanna kereszténydemokrata politikus asszony erre a célra pénzt áldoz. A kulturális projektek folytatására nagyságrendekkel kevesebb pénzt áldoz.
Mizsei Zsuzsanna kereszténydemokrata politikus asszony a megvalósult kazettákat bezáratta a stúdióba. Ez a lopás sajátos módja. Sem ő nem tud bemenni a kazettákhoz, sem azok jogos tulajdonosa. Csak Salgó főkapitány rendőrsége. Az viszont nem megy be, mert nincs ügy. Bravó, Mizsei Zsuzsanna.
Mizsei Zsuzsanna kereszténydemokrata politikus asszony elődjével, Berkecz Mária igazgató aszszonnyal nem beszél. Nem fogadja. Zsuzsanna nem kérdezi meg Máriát, merre van észak. És hogy mi újság a kerti tóban az aranyhalakkal.
Mizsei Zsuzsanna kereszténydemokrata politikus asszony az elődjével való kapcsolattartást közvetítőkön keresztül foganatosítja. A közvetítők favorizálása globális undokság. Ennek megvalósítását Mizsei Zsuzsanna kereszténydemokrata politikus asszony Salgó főkapitány rendőrségére bízza. Zsuzsanna kiszolgáltatja Máriát a véneknek. Akik a vizsgálatot a Terror Házában kikristályosodott módszerek figyelembevételével végzik el. A két hölgy közötti kapcsolattartás Mizsei-féle módszere nem keresztényi jellegű. Bravó, Mizsei Zsuzsanna.
Mizsei Zsuzsanna kereszténydemokrata politikus asszony szerint a Millenáris beázik. O. László roma kőműves barátunk ilyenkor felmegy a tetőre. Visz magával nejlont. Meg néhány lécet. És összegányolja a provizóriumot. Aztán lejön. Megmondja, mit kell venni. Másnap újra felmegy. És megszünteti a beázást. De vannak más módszerek is. Egy friss beruházás minden egyes építési művelete garanciaköteles. A szerződésektől függően egy, három vagy öt évig. Tehát vissza lehet hívni a céget. Ha a cég nem hajlandó a javítást elvégezni, a szükséges összeget le lehet vonni jólteljesítési bankgaranciájából. És ennek terhére el lehet végeztetni a beázás javítását más céggel. Akár MSZP közeli céggel is.
Mizsei Zsuzsanna kereszténydemokrata politikus asszony e kézenfekvő módszerek egyikét választja. A garanciális javításokét. De a beázás ügyében telezokogja a sajtót. Állítólag hatvanhét darab beázás van. A polgári körösök a helyszínen egyetlen beázás nyomát sem fedezték fel. Ettől persze még lehet beázás. A polgári körösök felhívták a beruházás egyik főépítészét. A hatvanhét darab beázás ügyében a főember nem tudott segíteni. Bár a főember szerint is volt kettő darab beázás. Bravó, Mizsei Zsuzsanna.
Mizsei Zsuzsanna kereszténydemokrata politikus asszony 2002. december 30-án zárja be a kiállítást. Szép lenne és eddigi kereszténydemokrata magatartásának illő folytatása lenne, ha Mizsei Zsuzsanna a zárás napján Berkecz Mária előző igazgató asszonyt odahívatná. És a kertben lévő tóba belefojtatná. Az aranyhalak mellé. Mizsei Zsuzsanna megbízói örülhetnének az üzemi balesetnek. Kovács úr megmagyarázhatná, hogy miért jó a rossz. Zsuzsanna pedig Mária emlékére mondathatna a bazilikában gyászmisét. És ülhetne ott illő fekete öltözékben. Szemét sötét szemüveggel takarhatná el. Mint egy turista.
A szavazópolgárok jelentős része úgy gondolja, hogy Mizsei Zsuzsanna nem kereszténydemokrata politikus asszony. Ennek ellenére a polgári körök boldog új esztendőt kívánnak Zsuzsannának. És kérik, hogy a polgári körök búcsúlátogatásának napján, 2002. december 29-én délután 3 óra és 8 óra között ne zárassa el a kiállításon a fűtést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.