Médiaegyensúly: kihívás vitára

(Lectori salutem. Zajlik az élet. Ma van a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség alakuló kongresszusa. A budapesti Kongresszusi Központban. Szép az idő. Remélhetőleg eljönnek a polgári körök a gesztenyefák alá. Különösen azok jelenléte fontos, akik az elmúlt napokban leadták a belépési nyilatkozatot. Hajrá, Magyarország, hajrá, Belváros!)

Kerényi Imre
2003. 05. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet tegnapi számában nyílt levelek jelentek meg a magyarországi média ügyében. Németh Péter, Friderikusz Sándor, Gyárfás Tamás, Medgyessy Péter és Krizsó Szilvia voltak a címzettek. Pénteken reggel hét órakor felhívott Gyárfás Tamás. Megköszönte a rá vonatkozó sorokat, és meghívott Nap-kelte című televíziós műsorába. Gyárfás Tamás fontosnak tartja, hogy e politikai magazinban más nézetek is artikulálódjanak. Ezért rendszeresen hív engem a Nap-keltébe. Egy idő óta nem állok Gyárfás Tamás rendelkezésére. Csak akkor, ha a producer ötszázezer forint plusz áfa összeget fizet be a polgári körök médiaalapítványának számlájára. Amint Gyárfás Tamás átalakítja a Nap-keltét, ingyen állok rendelkezésére.
Ugyanebben a telefonbeszélgetésben Gyárfás Tamás meghívott A szólás szabadsága című Friderikusz-műsor vasárnap esti élő adásába. Ezt a vitát vállaltam. Három óra múltán – pénteken tíz órakor – Krecz Tibor producer felhívott. Lemondta a felkérést. Sajnos a műsornak fontos politikai eseményről kell tudósítania. Nincs műsoridő.
Jancsó Miklós lemondta a velem való beszélgetést az Éjjeli menedék május 11-i adásában. Konrád György sem ért rá. Friderikusz Sándor nem mer velem kiállni egy asszóra műsorának holnapi adásában.
A mérvadó értelmiségnek meg kell beszélnie a megbeszélendőket. Ezennel tisztelettel kihívom nyilvános vitára Jancsó Miklós, Konrád György és Friderikusz Sándor urakat. A helyszín és a fegyvernem tárgyában nyitott vagyok. Történhet az esemény akár a kamrában is, de legyen nyilvános. Állok rendelkezésükre. Ingyen.
Magyarországon az eurokonform médiahelyzet törvényes megteremtése elodázhatatlan politikai feladat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.