Kofi Annan az internet fontosságáról

Az információs társadalomról szóló, ma kezdődő tuniszi csúcstalálkozó feladata, hogy a szegény országok számára is elérhetővé tegye az információs és kommunikációs technológiák, így az internet nyújtotta lehetőségeket, amelyek hozzájárulhatnak a szociális és gazdasági fejlődéshez – írja Kofi Annan.

Munkatársunktól
2005. 11. 16. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ENSZ főtitkára Magyarországon kizárólag lapunkban közli cikkét az internet előtt álló lehetőségekről. Annan leszögezi: bár sokan tartanak ettől, „az ENSZ-nek nincs szándékában, hogy egyeduralmat szerezzen az internet felett, éppen ellenkezőleg, annak globális elérhetőségére törekszik”.
Kofi Annan elismeri, hogy az internet segítséget nyújthat a terroristáknak, ám leszögezi: „az elektronikus világ cenzúrázása (…) azt jelentené, hogy hátat fordítunk a fejlődés egyik legfontosabb eszközének. Az internet védelme egyet jelent a szabadság védelmével.”
Az ENSZ-főtitkár írása a 6. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.