A Gyurcsány-rendszer mibenléte

Czakó Gábor
2006. 07. 31. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vége annak a politikai képletnek, ami 1989–90-ben alakult ki, s amit francia mintára, meglehetősen fellengzősen Harmadik Köztársaságnak szoktak nevezni. Ebben a valamiben a tulajdon zöme és a sajtó – azaz az agymosodák – elsöprő többsége már 1990 elejétől a multik és a komprádor burzsoázia kezébe került, s az ő bérlistájukra iratkozott föl a „mértékadó értelmiség” többsége is, a munkavállalók többsége a vadkapitalizmus kizsákmányoltja, vagyis közmegegyezésről aligha beszélhetünk. Mára odáig jutottunk, hogy rendszerváltozásnak nevezett izének még a mibenléte sem tisztázható. Annyi biztos, hogy hazugság az egész.
A rendszer szóval talán kezdhetünk valamit. Illik ide pár mondat a Hamvas Szótár két szócikkéből: „Rend a világba és az emberbe épített egységes bélyeg, az a pont, ahol a művészet, a mítosz és a tudomány találkozik; minden a saját helyén van; nyílt, irány és út, előbb volt a világnál, önmagát állandóan javítja, organizmus.”
„Rendszer rend akar lenni, de nem tud; egy ponton sosem egyezik, s ott megbukik. Európának számos rendszere van, de rendje nincs. Organizáció” – tehát nem organizmus! Nem élet, hanem spekuláció. „Pedáns, humortalan és zárt. Úgy tünteti föl, hogy a bennünket körülvevő misztérium fátylát minden vonalon sikerült fölgöngyölítenie” – tehát hazudik. Mégpedig azt, hogy a kérdéseket megoldotta.
Vagyis a rend a Földnek és az Égnek az emberen keresztül megvalósuló egysége. Benne sem Isten, sem ember, sem a gravitációs állandó nem babrálható. Hozzá képest a rendszer maga a babrálás. Kivétel nélkül jogtalanul hatalomra jutottak bütykölik, hogy a megkaparintott birtokot, például családot, várost, vállalatot, országot úgy megrontsák, hogy az áldozatok ne vegyék észre, hogy mi történik velük, s ha mégis, ne tehessenek semmit.
Ismerjük jól a nemzetközi és nemzeti szocialista rendszereket, meg a liberálkapitalista rendszert is, amelyben az elnököt választhatom, de a főnökömet soha (Rőczey János), vagyis az igazán komoly kérdésekben a tőke önkénye dönt.
A mostani miniszterelnök új hatalmi rendszert szervez. Rendszerének lényege, hogy fölszámolja a Magyar Köztársaság szellemi, anyagi és biológiai erőforrásait, és aláveti az országot a multiknak, a Magánállamoknak (Bogár László), a népet pedig megfosztja a sorsába való beleszólás lehetőségétől.
Először káprázatos hazudozásával visszahozta és elfogadottá tette ismét a szocializmus eufemisztikus hamisnyelvét, amelyen „közös dolgaink” meg sem beszélhetők, s amiről a legtöbbet a mellékelt kis szemelvény mond.
n
Magyar–Magyar Nagyszótár
(Emlékeztető és pótlás az 1994. és a 2001. évi kiadásokhoz)
A Magyar–magyar nagyszótár elkészültét hatalmas kutatómunka előzte meg, amely visszanyúlik a szerző 1983-ban közzétett Eufémia című alapművéhez. Ma már bizton állíthatjuk, hogy ami akkor förtelmes volt, most is az.
A Magyar–magyar nagyszótár bevezet korunk vallásába, nyelvészetébe, megmutatja, miért nem érti magyar a magyart, ugyanakkor segít eltévedni lelkünk meghitt, benső zűrzavarában is. Nyelvtana, szócikkei házilagosan gyarapíthatók, kiegészíthetők.
Tartalmazza mindazon hazugságok összességét, amelyek a modern élet, Gazdaságkor és a mindenkori Gyurcsány-rendszerek gránittalapzatát képezik; szóval ami csalárd, undok és aljas. Olyan erősnek és hatalmasnak látszik, mint a Szovjetunió meg a béketábor örök és megbonthatatlan barátsága, plusz az Egyesült Államok.
· Adóemelés jóléti-szociális, demokratikus és modernizációs fordulat.
· Agrárolló parasztnyíró készülék.
· Alapkérdések 1. van-e élet a halál előtt? 2. az ember élete végén hal-e meg, v. már korábban? 3. mi volt előbb: Termelés vagy Reklám? 4. mibe kerül? 5. ha van Isten, miért nem szerepel soha a tévében?
· Árpád a magyar irredentizmus ősalakja a IX. században.
· Bal nyelvészet fosztóképző.
· Baloldali varázsige aki a jobbnak minősülő oldalon áll. A szó etimológiailag a balfék, balfácán, balga, balsors, kétbalkezes, balogsütü, baleset, balcsillagzat, balga, balítélet, balszerencse, balta, balvélemény stb. szavak szellemi esszenciája.
· Bátorság beee, úgysem szakad le az ég, beee!
· Jobboldali varázsige maradi, rossz, gonosz, a Baloldali elvetemült ellenfele; a jó, jobb, jóakarat, jobblét, jobban, jog stb. szavakból való származtatása téves.
· Centrum párti színtelen, szagtalan, átlátszó kommunista.
· D–209 a Bm. III. főcsoportfőnökség által kibocsátott tombolaszám, politikai tisztséget, akár miniszterelnökséget is lehet nyerni vele.
· Emberközeli intézkedés 2002. július 4. – állampolgárok arcának, testének haladó, baloldali, szabadelvű és demokratikus megdolgozása rendőrileg; gumibottal, pajzs élével, csizma orrával stb. tehát sosem vízágyúval, könnygázgránáttal, tömeg közé lövetéssel etc. Utóbbiak is haladók, baloldaliak, meg demokratikusak és intézkedések, ám nem emberközeliek.
· Elvtárs elvtelenek gyüledékében ma is használatos megszólítás.
· Európa varázsige 1. a Mennyország új neve, vö.: Kommunizmus; 2. cifra palota, amelyben nem élnek Magyarok; 4. nádpálcás iskolamester, kiképzett gondolatrendőrök vele rémítgetik a népet: mi lesz, ha Európa megtudja?
· Európai varázsige fejlett, tökéletes. Például amennyiben a prostitúció, a pornográfia, az erőszak, a konzumidiotizmus, a narkománia, a kábítószer-kereskedelem stb. európai, akkor üdvözlendő és Magyarországon haladéktalanul bevezetendő.
· 1956 dicsőséges ellenforradalmi népfölkelés, hagyatékára hóhérai is igényt tartanak.
· Legötvenhatosabbak az ötvenhetesek – rögtön a rendszerváltás után jelentkeztek a forradalom hagyatékáért.
· Euró bevezetése vallás szentséges bankművelet: a forint centtéavatása.
· Érdekházasság a meztelen csiga tetszett neki, de a házasat vette el.
· Fekvő rendőr pozitív kátyú.
· Felelős aki egy árva buznyákot sem akar megtéríteni az általa okozott kárból.
· Felelős hazafiság nemzet- és honárulás (Gy. F.)
· Igazságosság a dohány nekem, neked meg a jóléti fordulat.
· Keller rablók tolvajkiáltó automatája.
· Kellerezés gazságszolgáltatás.
· Kocsmafilozófus Max Károly
· Kereskedelmi tévé vétkesek közt cinkos, aki nézi.
· Kommunikálás beszéd, ami ugyanabból a különös anyagból van gyúrva, mint a kommunisták (J. V. Sztálin).
· Narkó a mámorról való lemondás a kábulat kedvéért.
· Posztkommunista a rendszerváltozás után is a posztján maradt kommunista. (Szántai Tamás)
· Privatizáció haza árulás.
· Szájmagyar nemzetiszín garatszag.
· Tudományos világnézet hiszem azt, amit tudnom kellene, és tudni próbálom azt, amiben hinnem kellene.
· Nem igen, nemigen, de, bárhanem.
· Igen nem, dehogy, mégsem, ámbátor.
· Politikailag korrekt beszédetek legyen se igen, se nem.
· Politikai szatíra három kötetben I. kötet: Magyarország miniszterelnöke Horn Gyula. II. kötet: Magyarország miniszterelnöke Medgyessy Péter. III. kötet: Magyarország miniszterelnöke Gyurcsány Ferenc.
· Sajtó prés, mellyel Igazság levét kinyomják, és közbódításra alkalmassá teszik.
· Sajtószabadság a Szocializmusban állami monopólium a Közvélemény Manipulálására; ma a rendszerváltozás előtti monopolisták monopóliuma a Közvélemény manipulálására.
· Személyes garanciát vállalok fityisz az orrotokra.
· Szövegelés Z. azért nem képes abbahagyni, mert nem tudja, hogy miről beszél.
· Tejüvegzseb-program (tejelőknek és tejeltetőknek)
· Történelem az élet tanítómestere – kár, hogy alig akad növendéke.
· Varázsige: nyelvészet Gazdaságkor nyelvének legfontosabb szófaja, a jó varázsige megbűvöli azt is, aki használja, azt is, akit használnak. A varázsigével illetett dolog minéműsége az adott babonakörben nem vitatható.
· Varázsmondat: nyelvészet bármire jó, ami rossz; „nincs alternatívája” például a szocializmusnak, a kapitalizmusnak, a haladásnak, a stabilizációnak, a reformnak, az aktuális koalíciónak, korrupciónak stb.
n
Másodszor, olyan szervezeti átalakításokat hajt végre a közigazgatásban, az egészségügyben, az oktatásban stb., amelyek kivonják a választók látóköréből a fontos döntéseket, folyamatokat és pénzeket. Azok sorsa ezután nem vitatható.
Harmadszor, saját, példamutató törvény-nem-tisztelésével kigúnyolja a törvény előtti egyenlőséget, a jogállamiságot. Hovatovább csak a balekok és betegesen tisztességesek követik a jogot.
Negyedszer: lerontott közoktatással, agymosással és a korrupcióban való bűnrészességgel kialakít egy tudatlan és cinikus társadalmi réteget, amely gyűlöletkampányokkal a rendszer „demokratikus” támogatójává heccelhető.
Ötödször: Sem erkölcsi, sem jogi, sem nyelvi alapja nem marad a társadalmi párbeszédnek.
A Gyurcsány-rendszer természetesen önemésztő. Mint minden hazugság, rendszer, kénytelen állandóan fokozódni, miként azt atyamesterének, Sztálinnak a fokozódó osztályharc tanából is tudjuk. Mivel a valódi gondokat nemhogy kezelni, megközelíteni sem képes, az ország szellemi, egészségügyi, gazdasági bajai szaporodni fognak, a kormány egyre őrültebb rendelkezéseket kényszerül kibocsátani. Holott tudhatná például Lao-cétől, hogy „Minél több a tilalom és a szabály, a nép annál szegényebb, minél több a fegyver, a nép annál nyugtalanabb, minél több a rendelet, annál nagyobb a felfordulás, minél több a törvény, annál több a tolvaj és a rabló”.
A Gyurcsány-csomag csapda. Nem a csomagot, a rendszert kell elutasítani és fölszámolni. Ha az ellenzék alkotmányosnak tekinti, elfogadja vele a csalást mint játékszabályt. A demokráciásdi mézesmadzagján megejtett első nyalintással elárulja a népet, és megsemmisül.

A szerző író

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.