Hazugok bandája

Czakó Gábor
2006. 07. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Van-e ma köztársaság Magyarországon? Ha volna, akkor a kormány, élén elnökével, bűnös tehetségtelensége, országherdálása, legfőképpen pedig csalárdsága miatt a bazilika előtt térdelve várná Szent István király igazságos ítéletét.
Igen, mert Szent István küzdött ugyan viszályokkal, harcolt lázadókkal és a német császárral, de köztársaság voltunk, mivel közös rendben, nyelvi egyetértésben éltünk.
Ha valaki ledöntött egy házat, akkor nem merészelte azt állítani, hogy új egyensúlyt teremtett.
Ha a hóhér levágta a tolvaj kezét, akkor nem állította azt, hogy ez kiigazítás.
Ma szélhámosok kormánya elherdálta az oktatásra és a kutatásra való pénzt, és tudásalapú társadalomról hazudozik.
A közpénzekből épült kórházakat át akarja játszani a magántőke kezébe, ezt bátorságnak nevezi, és közben az „egészségügy reformja” nevű port szórja a szemünkbe.
Igazságosságnak nevezi a szegények sanyargatását és a multik kiszolgálását.
A köztársaság nem államforma, hanem közös rend. Ennek alapja a becsület. Igaz, ami igaz. Ha hazudunk, akkor fölbomlik a közös életrend. Az aljasok becsapják és megalázzák az igazakat. A szép lesz a rút, és a rút a szép. Szavahihetőség híján minden párbeszéd és megegyezés lehetetlenné válik. Viszály kezdődik, átejtés, a gyűlölet.
Vajon meddig létezett az a törzs, amelynek főnöke csemegének nevezte a gyilkos galócát?
Magyarországon ma nincs rend, nincs köztársaság, mert a csalás uralkodik. Az ország kormányát szélhámosok markolják, akik hatalmukat szédelgéssel szerezték. Olyan urak ők, akik rabok: többé nem mondhatnak igazat, mert különben elvesztik hatalmukat. Minden hamisságukat egy förtelmesebbel kell tetézniük, s azt egy még szörnyűbbel, és így tovább.
Nincs megállás.
December 5. óta sokan állítják a kormányfőről, hogy beteges hazudozó, mert hamis adataival oly sikeresen szított gyűlöletet magyar és magyar között, hogy a jónép elárulta testvéreit, és megszavazta a trianoni békét. Nos, a beteges hazudozónak remeg a szája, izzad a tenyere, nem néz az ember szemébe. Ő nem ilyen, ő zseni – táncoskomikusban előadva. Elődei brosúrákból olvasták egetverő füllentéseiket, neki a szívéből jönnek, a májából.
A gátlástalanság, a szégyentelenség, a gyűlöletkeltés zsenije ő. Sztálin, Hitler és Kádár legjobb tanítványa. Nem beteges, hanem egészséges hazudozó. Neki ez az életeleme. Öröme és boldogsága a szavak értelmének összezagyválása, a szóértés, az értelem kiiktatása.
Tudja, hogy a nép lelke a nyelv, ezt kell megbontani. Ha a szavak értelme világos és közös, akkor meg tudjuk beszélni egymással, hogy valójában kik ülnek a nyakunkban, és milyen sorsot szánnak nekünk.
Hogy ne érthessük meg egymást, bűnbandájával, az SZDSZ–MSZP-szövetséggel, megdöntötte a harmadik köztársaságot, és visszatért Kádár eufémiájába, ahol szocializmusnak nevezték a közösségek üldözését, ideiglenesnek az örökös megszállást, fejlődésnek a lemaradást, vagyis a szavaknak, a ki- és bejelentéseknek, sőt a tetteknek semmiféle következménye nem volt.
Értelmetlen nyelven nem lehetséges megállapodás a különböző nézetek, érdekek és csoportok között, nincs többé vers és jókívánság, nincs többé köztársaság.
Nagy baj, hogy ismét csődbe vitték az országot. De mit számítanának az elherdált közjavak és a sanyargatás, ha épek volnának a lelkek, ha nem rombolnák le az egyetértés lehetőségét?
Ha nem törünk ki a hazugság börtönéből, akkor vége Magyarországnak.
Ki akarunk-e törni?
Akarjuk-e Magyarországot?
Akarunk-e ismét szót érteni minden magyarral?
Kell-e engedelmeskednünk olyan kormánynak, amely fölrúgta a legelemibb törvényt: az igazmondás rendjét?

A szerző író

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.