A politikai méregkeverő

Villányi Károly
2006. 10. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Van egy ország, ahol egy ifjú kommunistából gyártulajdonos lett. Jelenleg több milliárd forintra becsülik a magánvagyonát. Nem elégedett meg a pénzzel, a nagypolitika alakítójává kívánt válni. Ma kormányfő. Ahogy ez az ember megkörnyékezte a politikai elitet, az ország élete megváltozott.
A 2002-es kampányban a szocialisták váratlanul a lejáratás eszközéhez nyúltak a hatalom megszerzése érdekében. (Az ország dolgai ugyanis még szerintük is jól mentek.) Akkor még nem lehetett tudni, hogy pontosan mi történik. A legtöbben csupán Ron Werber kampánytanácsadónak tulajdonították a fondorlatos praktikák megjelenését. Ma már ismerjük az események hátterét. A politikáját amúgy folyamatosan hazugságokra építő volt KISZ-vezető ugyanis nem volt képes arra, hogy magában tartsa az igazságot. Debreczeni Józsefnek nyilatkozva – aki könyvet írt róla – elmondta: mások mellett ő erőltette, hogy az MSZP és Medgyessy Péter miniszterelnök-jelölt támadja meg az Orbán–Nastase-paktumot. Ahogy a jelenlegi kormányfő fogalmazott: „Meg kell támadni, függetlenül attól, hogy Kovács (az MSZP akkori elnöke, mostani EU-biztos) az előző este rábólintott. (…) Odahívtuk Medgyessyt, hogy forduljon szembe az eddig képviselt állásponttal. Nagy nehezen meggyőztük erről, s a végén – még nehezebben – Kovács is beadta a derekát.” A gátlásosnak aligha nevezhető manőver legfőbb célja a 23 millió román munkavállaló beözönlésével történő riogatás volt. A cselszövésben az egész baloldali média részt vett. Volt olyan kereskedelmi csatorna, amelyik a magyar–román határról jelentkezett. A riporter közölte, egyelőre még nem jönnek a külföldi munkavállalók.
A szocialisták akkori kampányának másik fő eleme Kövér László – és rajta keresztül az egész Fidesz – lejáratása volt. Erről a következő részleteket tudhattuk meg Debreczeni könyvéből. „Mi csináltuk meg a köteles akciót is. Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az – egy kis rossz szándékkal – ellene fordítható. (…) És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az sms-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés” – ismertette a történteket. A sajtó közreműködésével sikerült elérni, hogy a társadalom egy része elhiggye a képtelen vádat: Kövér László politikai ellenfeleinek kötelet ajánlott. A rendszerváltó politikus kilövése azonban nem sikerült, szavának továbbra is súlya van, főleg azért, mert nyilatkozatait nem alattomos hátsó szándékok vezérlik.
Van egy ember tehát, akit Gyurcsány Ferencnek hívnak, és aki az egész országot kampánytrükkökkel hülyítette a háttérből 2002-ben. Az akkori választásokat a szocialisták a hazug kampány nélkül nyilván nem nyerhették volna meg. Egy ilyen alakkal a háta mögött azonban Medgyessy Péter nem lehetett sokáig miniszterelnök. Az MSZP kongresszusának megdolgozása, valamint egy jól szervezett puccs után már Gyurcsány Ferenc lett a kormányfő.
Van egy program, mondta 2006-ban, és ismét beindította az MSZP propagandagépezetét. A hatalom megőrzése érdekében eltitkoltatta az ország tényleges állapotát. Semmi nem volt neki drága, csak azért, hogy legyőzze Orbán Viktort. Ennek az árát fizeti majd mindenki.
Bárhogy is alakuljon a sorsa, azt már most kijelenthetjük: Gyurcsány Ferenc a magyar politikai életbe olyan mérget kevert, amellyel az egész társadalmat kettészakította és beteggé tette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.