A szocialista rombolás éve

Közleményben adta ország-világ tudtára az MSZP, hogy „2013 a rombolás éve volt”.

2013. 12. 20. 12:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aki rátekint a kommüniké címére, kivételesen csak egyetérteni tud velük. Mi más lett volna, mint permanens rombolás az a folyamatos támadászuhatag, amelyet az év elejétől lezavartak minden fronton, itthon és Nyugaton? Úgyhogy le a kalappal: mégiscsak van utódpárti önkritika. Aztán szemünk rátéved az iromány tartalmára, és árnyalódik a kép. Hisz megint jönnek az ismerős szitkok. Kicsit kopottasan, a sok ismétléstől fásultan, rekedtesen, ám bugyognak elő, egymás sarkát tapodják le nagy igyekezetükben a szocialista vádak. Ilyenformán a két eddig megjelent vádirat, amely a kabinet januári és februári rémtetteit eleveníti föl, az álbaloldali kampánytanácstalanság árulkodó dokumentumai.

Feltehetően folytatásos krimiről van szó, úgyhogy remegve várhatja a lakosság az értesítést, milyen újabb gyalázatosságok estek meg vele a 2013. év elejétől fogva. Itt van mindjárt a rezsicsökkentés. Elképzelni sem lehet nagyobb galádságot, hitvány emberellenes cselekményt, mint ha valakit megtévesztésül, hiszékenységét bűnös módon kijátszva jóval kevesebb pénz befizetésére köteleznek. Érzékenyebb idegzetűek levették a hangot televíziókészülékükön, amikor a második rezsicsökkentést jelentették be kormányzati svihákok. Arra a lelkiismeretlenségre, társadalomriogatásra meg egyszerűen lehetetlen mentséget találni, hogy nem átallottak nemrég azzal előrukkolni: lesz harmadik, szintén számottevő rezsicsökkentés is.

Nem véletlen, hogy az MSZP és áldozattársai grand guignolok, véres horrorszínművek műfajából kölcsönzik a rezsicsökkentésre az elrettentő rokon értelmű szavakat. Egyenesen rezsiháborúról írnak. Felróják, hogy a munkacsoport vezetője, Németh Szilárd szerintük „arról azóta is hallgat, hogy a rezsicsökkenés igazságtalan, hiszen a rászorulók helyett inkább a gazdagokon segít ez a hosszabb távon nem fenntartható intézkedés”. Úgy fogalmaznak: a rombolás éve a nagy rezsiátveréshez kapcsolódva kezdődött. Belegondolni is elborzasztó, minő káros mértékben ásta alá az egészségét a kisnyugdíjasoknak, szegényebb sorsú honfitársainknak, sokgyermekes családoknak az a csapás, hogy a náluk tehetősebbek is részesültek a tetemes rezsiredukcióban.

De javasolnánk néhány, az eddigieknél bombasztikusabb szlogent a lakosság fellármázására. Ilyesmiket: Jön a rezsirém! Kitör a rezsifrász! Lecsap a rezsisokk! Beköszönt a rezsirettenet! De miért kell leragadni a rezsi szónál? Vannak más kifejezések: áramárvész, gázársorvasztás, szemétdíj-megszorítás, veszélyes vízdíjapasztás. Ne feledkezzünk meg a többi pusztításról sem. Lerombolta a kormány az inflációt, a recessziót, és beindult a lerohasztó gazdasági növekedés. Hogy a négyes metró „felrombolásáról” és az államadósság lerombolásáról, az autógyár-bővítési, munkahely-teremtési rombolásokról és a közfoglalkoztatottak béremelésének álcázott rombolásról ne is szóljunk.

Azért óvatosabbak lennénk az MSZP és párttestvére, az Együtt–PM helyében. Nem biztos, hogy az emberek megszokták és megszerették a magas árakat, és undorral fordulnak el a ballib kormányok alatt fojtogatóra srófolt anyagi terheik könnyebbedésétől. Nem valószínű, hogy nyerő lesz az emberek szemében az a bejelentésük, miszerint hatalomra kerülésük esetén eltörölnének mindenfajta rezsicsökkentést. Vagy lehet, hogy csak elírták a szocialisták, és úgy értették: a műbaloldali tombolás éve volt 2013? Ez inkább fedné a valóságot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.