Orbán a washingtoni nagykövetről: Nőügyekkel nem foglalkozom

Lélegzetelállítóan cinikus, képtelenül szexista megnyilvánulásra ragadtatta magát Orbán Viktor.

Fokasz Oresztész
2017. 04. 04. 14:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lélegzetelállítóan cinikus, képtelenül szexista megnyilvánulásra ragadtatta magát Orbán Viktor miniszterelnök az ATV kérdésére a parlamentben. Mi is közöltük: a csatorna úgy értesült, hogy a nyáron visszahívják Szemerkényi Rékát, Magyarország washingtoni nagykövetét, mivel „nem tájékoztatta megfelelően” az amerikai külügyminisztériumot a lex CEU-ról. Az értesülést később a Magyar Hírlapnak a Külgazdasági és Külügyminisztérium meg is erősítette. A törvénymódosításról szóló szavazást követően az ATV arról kérdezte a kormányfőt, mit szól ehhez. Orbán erre azt találta mondani:

„nőügyekkel nem foglalkozom”.

Szögezzük gyorsan le: nőügynek maximum az számít, hogy Volner János mit művel a bozótban azzal a hölgyismerősével (ha egyáltalán), aki történetesen nem a felesége – csak hogy a nagyon közeli múltból hozzunk példát. Megjegyezzük: ilyesmivel foglalkozni valóban nem dolga a politikának, semmilyen módon. Mégis megteszi. Most viszont valami egészen másról, nem kevesebbről, mint egy magas rangú diplomata visszahívásáról, állomáshelyéről történő elmozdításáról van szó, mégpedig bevallottan büntetésként. Ezt a lépést nőügynek titulálni egész egyszerűen ízléstelen, és akkor még igen finomak voltunk a minősítéssel.

Tegyük hozzá: Szemerkényi Réka ráadásul azért kapja most ezt a büntetést, mert nem tudta megvédeni a védhetetlent. Diplomata legyen a talpán, aki egy élvonalbeli amerikai politikusnak (legyen bármely párt tagja) az akadémiai szabadság ilyetén csorbítását „beadja” – hiszen amerikai érdekek is sérülnek, attól függetlenül, hogy az amerikai elnök utálja-e és mennyire Soros Györgyöt. Ezt bizonyítja az USA külügyminisztériumának, illetve budapesti nagykövetségének megszólalása is. Ők ugyanis Washington, tehát a szövetségi kormány nevében nyilatkoznak.

Igaz, most éppen a Fehér Házban is egy olyan ember a főnök, aki nők nemi szervének fogdosásával hencegett. Idáig azért remélhetőleg nem süllyedünk.

###HIRDETES###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.