Anyák napjából is sikerült politikai terméket gyártani

A kormánypárt ünnepi közleményben ostorozza a baloldalt.

György Zsombor
2017. 05. 07. 13:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pártközleményeket olvasni nem a legszórakoztatóbb újságírói tevékenység, de néha sajnos szükségszerű. A távirati iroda hírfolyamát olvasva bukkantunk a Fidesz anyák napi közleményére, ami sajátos megvilágításba helyezi, miként is viszonyul a kormánypárt a családpolitikához. 

Ezen hivatalos ünnepi Fidesz-közlemény szerzője az anyák napi szöveg második (!) mondatáig bírta az előző kormány bírálata nélkül. A baloldal hibáit persze hosszasan lehetne sorolni – a megfelelő helyen és időben. Ám ahogyan jobb családokban léteznek íratlan szabályok arról, mi mindent nem csinálunk például a vasárnapi terített asztal mellett, úgy a politikában is lehetnének alapvetések, így például az, hogy az anyukákat és Gyurcsányt nem mossuk össze. Ha úgy tetszik: az anyukákból nem csinálunk olcsó politikai terméket. Az ellenzéki oldalon sem, természetesen. (Az egy százalékos támogatottságért küzdő Párbeszéd is belehúzott, ők Orbán perverz családpolitikájáról írnak az ünnepen. Nekik sem volt gyerekszobájuk...)

Íme a szöveg, idézet a Fidesz közleményéből: 

„A kormánypártok az édesanyák mellett állnak és azon dolgozunk, hogy a megbecsülést és a segítséget az év mindennapján és minden élethelyzetben érezzék. A baloldal kormányzása alatt a megszorítások első célpontjai mindig a gyermekes családok és az édesanyák voltak: elvették tőlük a családi adókedvezményt, a hároméves gyest, az otthonteremtési kedvezményeket, bölcsődéket zártak be, és a sorozatos adóemelésekkel megnehezítették számukra a mindennapi megélhetést. Ma az édesanyák számíthatnak a kormányra, a 2018-as költségvetést is úgy terveztük, hogy a családok és a munkából élő édesanyák előrébb tudjanak lépni. A béremeléseknek köszönhetően több százezer család jövedelme nő, már havi 35 ezer forint lesz a kétgyermekesek családi adókedvezménye.”

Még jó, hogy Sorost ezúttal kihagyták a közleményből, pedig tudjuk, ő nem csak eladta volna az anyját. 

Egy szó mint száz: El a kezekkel az anyukáktól!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.