idezojelek

Gyurcsánynéék lyukas memóriája

Gyurcsány kormányzati terrorja idején nemhogy tiltakozni, tüntetni sem lehetett az utcán, de még beszélgetni sem.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined

Vérmérsékletük alapján sokan döbbentek meg vagy nevettek Dobrev Klárának a kampánynyitójukon elhangzott kijelentésén, miszerint a június 9-i európai parlamenti választást követően – amelyen szerinte természetesen elsöprő győzelmet aratnak – előre hozott országgyűlési választásokat fognak követelni. Mi sajnos nem látunk annyira a jövőbe, mint Gyurcsány Ferencné, a múltba viszont valamennyire igen, így arra például igen élénken emlékszünk, hogy a szocialista Gyurcsány-kormányok alatt ha bárki csak tétován megemlíteni merészelte az előre hozott választásoknak akár a puszta gondolatát is, arra olyan össztűz zúdult, amelyhez képest az amerikai tornádók visszafogott légmozgásnak tűnhettek. 

A szocialisták hiába szenvedtek nagy vereséget a 2004-es európai parlamenti választáson, majd a 2006. őszi önkormányzati választáson akkora zakót kaptak, hogy télikabátnak is nagy lett volna, mégis a kénköves pokollal volt egyenértékű, ha valaki szelíden megpengette, hogy talán meg kellene kérdezni a választókat, van-e még bizalom a Gyurcsány-kabinet iránt.

Vagy idézzük fel az IMF-hitel kényszerű felvétele előtti időszakot? Az utolsó napokig arról povedáltak, hogy minket irigyel Európa, és dübörög a gazdaság, aztán mégis csak a valutaalap mentette meg a dilettáns balliberális kormányt az államcsődtől. Természetesen nekiugrottak annak a torkának, aki előre hozott választásokat hozott szóba.

Hol él ez a nő? Azt hiszi, hogy ha ő nem akar vagy képes emlékezni, mindenki más is súlyos amnéziába esett? Miért nem szed Cavintont az agresszióvezérelt, maharadzsababérokra pályázó férjurával egyetemben?

Jellemző, hogy ez a kóros memóriazavar, avagy pofátlansági csúcsbeállítás még a balosabb alapállású portáloknak is sok volt már. Egyik laptársunk Dobrev Klárának szelektív az emlékezete: 2006-ban a férje nagy vereségét követően nem követelt előre hozott választásokat címmel közölt tényszerű, korrekt – és nem polkorrekt! – cikket. 

A Propeller szóvá teszi, hogy a 2006-os botrányok után megtartott önkormányzati választások után, amikor a Gyurcsány Ferenc vezette MSZP hatalmasat bukott, nem emlegetett előre hozott választásokat. Úgy fogalmaznak: akkor még nem volt baj, ha a nagy vereség után a miniszterelnököt továbbra is Gyurcsány Ferencnek hívják. 

Arra is emlékeztetnek, hogy a fővárosi és megyei közgyűlési választásokon az akkori ellenzéki, mai kormánypártok a szavazatok 52,62 százalékát szerezték meg, szemben a baloldal, az akkori kormányerők csupán 37,73 százalékával.

Azt már mi tesszük hozzá: Klára asszonynak akkoriban kellett volna kiélnie az előre hozott voksolás iránti olthatatlan vonzalmát. Mivel a hites ura volt a miniszterelnök, biztosan nagyobb hatásfokkal, eredményesen tudott volna lobbizni a parlamenti választások előre hozása érdekében. Egy ország lakossága értett volna egyet vele – akkortájt.

De ki beszél itt kormánypárti, polgári jobboldali vereségről a most júniusi európai parlamenti és önkormányzati megméretésen? A felmérések szerint a vereségre viszont igen jó eséllyel pályázhat az a Gyurcsányék által izzadságszagú erőlködéssel összeeszkábált ellenzéki csonkakoalíció, amely a DK-n kívül a törpésített MSZP-ből és a még pirinyóbb Karácsony Gergely-féle fiktív pártocska Párbeszédből áll.

Amúgy nem is olyan nagy rejtély, miért méri el az Apró-klán üdvöskéje a lehetőségeit állandó jelleggel. 

Dobrev Klára ugyanis kőkeményvonalas kommunista kádercsemeteként garantáltan sohasem beszél senkivel, aki nem szintén baloldali. Nem érintkezik a nagybetűs néppel, csak olyanokkal, akik eleve vele értenek egyet. Vagyis halovány fogalma sincs a magyar szavazópolgárok valódi véleményéről, legfeljebb a számukra előnyösre glancolt, fényesre vikszolt balos közvélemény-manipulálási intézetek adatait kegyeskedik alkalomadtán részben elhinni. 

Árulkodó volt e tekintetben, amikor egy régebbi fórumán azt mondta kedvesen a DK-s közönségnek: beszélgessünk egymással! Vagyis csőlátású szélsőbaloldaliként képtelen felfogni, hogy beszélgethetnek rogyásig egymás között, abból nem lesz több szavazat, csak ha rajtuk kívül mást is meg tudnak győzni. De annak, hogy leereszkedjen egy tőle eltérően gondolkodó emberhez, még a felvetését is felháborodva utasítja vissza.

Jut minderről eszünkbe: még sok minden másra sem emlékszik Gyurcsányné: például arra, hogy a férje utasítására foganatosított 2006-os lakosságverés, kormányzati terror idején nemhogy tiltakozni, tüntetni sem lehetett az utcán, de még beszélgetni sem, mert kettőnél több ember már veszélyes, rendőri fellépéssel járó csoportosulásnak számított a hatóság szemében. Így hát örüljenek annak, hogy az akkori rendőrállam és kormányzati terror helyett most demokrácia van, és annyit beszélgethetnek, demonstrálhatnak, tüntethetnek, amennyit akarnak. Ugye, hogy még számukra is vannak előnyei a jobboldali kormányzásnak?

Kell még valamit mondanunk, Klára?

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.