A kispesti Momentum szégyent hozott a pártjára

Még jóformán el sem kezdődött az önkormányzati munka, de a kispesti momentumos csapat már nehezen lemosható szégyent hozott a Momentum Mozgalomra.

2019. 11. 08. 11:08
null
Fotó: twitter.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A történet korábban kezdődött, egészen pontosan akkor, amikor Fekete-Győr András pártelnök félreértelmezhetetlenül kifejtette: Lackner Csabának mennie kell a közéletből.

A kispesti Momentum azonban sajnos fényévekkel van lemaradva ettől. Szerdán egy tökös Facebook-posztot tettek közzé Borkai Zsolt győri polgármester lemondásával kapcsolatban, a megosztott hvg.hu cikk fölött ez a mondat díszelgett: Felkészül: Lackner Csaba. Csakhogy egy óra múlva leszedték a posztot és helyette azt írták ki: Felkészül minden korrupt politikus. Ebből már látszott, hogy a kispesti Momentum nem lesz a bátorság szinonimája.

A Momentum Mozgalom csütörtökön nagy hangon, látványos képeken demonstrált Recep Tayyip Erdoğan török elnök Budapestre érkezése ellen. Az egyik ilyen képen egy fiatal szőke lány tart egy táblát a kezében, amelyre az van írva, hogy „Gyerekgyilkos Erdoğan”. A táblán látható képen nehéz sorsú gyerekek látszanak. A kispesti Momentum „Gyerekgyilkos diktátorokkal parolázni szégyen” feliratú posztban osztotta meg ezt és más képeket a közösségi médiában.

Csakhogy aki ezen értelmezés szerint gyerekgyilkosokkal parolázott, az például Gajda Péter kispesti polgármester, akihez Erdoğanné ellátogatott a XIX. kerületbe, sőt, a polgármester részesült a „gyerekgyilkosok” pénzéből is, mivel Erdoğanné 10 millió forintot ajánlott fel a kispesti Szivárvány Óvoda kipofozására. Ennek egyébként örülhet Somogyi László vállalkozó, Somogyi Lászlóné önkormányzati képviselő férje, hiszen újabb munka van a láthatáron, és jó városházi kapcsolatai révén talán megcsíphet valamennyit a – a Momentum értelmezésében – gyerekek vérével szennyezett pénzből.

Mindenesetre Gajda Péter kispesti polgármester és Erdoğanné parolázása kapcsán nem hallatszanak a tiltakozás hangjai.

Így érkeztünk el a csütörtök késő délutáni önkormányzati alakuló üléshez, amelyen ott tartózkodott Lackner Csaba is, sőt, röviden fel is szólalt. Amikor átvette megbízólevelét, akkor „tolvaj”, „kokaincsászár” kiáltások és füttyszó hallatszott a teremben. A képviselők nem sokkal később arról szavazhattak, hogy az előre leadott névsor alapján alakuljanak-e meg a bizottságok.

A szavazás előtt a helyi Fidesz-KDNP képviselői szót, valamint magyarázatot kértek arra, hogy Lackner Csaba miért kap helyet a Szociális és Lakásügyi Bizottságban. A Hír TV és a Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott hangfelvételeken Lackner úgy beszél a kiszolgáltatott, szociálisan rászoruló honfitársainkról, mint valami ballasztról. „Szlömös emberek”, akik a „kolerából” jönnek, és akiknek a jogszabályok szerint ki lehet szúrni a szemét némi apróval, aztán „viszontlátásra, menjen a f.szba”. Ha meg akadékoskodnak, akkor „meg kell fogni a grabancot b.zdmeg és.. ”.

Amikor szavazásra került a sor, a kispesti Momentum Mozgalom önkormányzati képviselője, Paróczai Anikó „igen” gombot nyomott arra, hogy Lackner Csaba részvételével alakuljon meg ez a bizottság, és ő legyen az alelnöke. Kétség és kérdés nem merült fel részéről a nyilvános ülésen.

Még egy adalék: Paróczai Anikót – ezt a szavazást megelőzően – a képviselő-testület egyhangúan kinevezte Egyenjogúsági és Átláthatósági Tanácsnoknak. A Fidesz-KDNP frakció kérdéseket intézett a tanácsnok asszonyhoz Lackner Csabával, a kispesti hangfelvételekkel és a megannyi korrupciógyanús üggyel kapcsolatban, amelyek az átláthatóság témájába tartoznak. A szabályok szerint ezen az ülésen az önkormányzati képviselők egymástól nem kérdezhetnek, így a kérdéseket Gajda Péter polgármester kapta, aki aztán megkérdezte, hogy Paróczai kíván-e reagálni az elhangzottakra.

Kiélezett politikai szituáció a képviselőasszony-tanácsnok első munkanapján. A diplomatikus válaszok ilyenkor szinte mindig megfelelő opciónak bizonyulnak, mondjuk mondhatta volna, hogy „minden tőlem telhetőt meg fogok tenni”. Paróczai Anikó azonban fejcsóválással jelezte, hogy nem kíván reagálni a felvetésekre.

A momentumos képviselőnő azonban az ülés során szólásra emelkedett és elmondta, hogy első dolga lesz Egyenjogúsági és Átláthatósági Tanácsnokként, hogy az egyenjogúság témájában tematikus napot és workshopokat szervezzen. Sajnos a pontos javaslat kapcsán elvesztettem a fonalat, picit eldurrant az agyam.

Paróczai Anikó, Momentumos kispesti önkormányzati képviselő, Egyenjogúsági és Átláthatósági Tanácsnok első intézkedése egy egyenjogúsági-nap megrendezése lesz – vagy mi a szösz.

Tehát egy ilyen eseménynek van itt az ideje, amikor egyik képviselőtársa a saját, és a többi képviselő lopásaival dicsekszik a média által nyilvánosságra hozott, közel 50 órát kitevő hangfelvételeken.

Paróczai Anikó és a kispesti Momentum szégyent hozott a Momentum Mozgalomra az első munkanapján. Ne legyünk szigorúak, írhatjuk ezt a tapasztalatlanság számlájára. A kérdés inkább az, hogy tovább utazik-e egy süllyedőfélben levő, szétkorhadt hajón, vagy végre elkezd a maga útján járni és felelős politikusként viselkedni. A válasz hamar ki fog derülni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.