Otthon Magyarországon

Az ország fejlődése a külföldiek előtt is szembe tűnő, ugyanis nem mindenki ül fel a hazai és a nemzetközi balliberális sajtóban tálalt rémisztgetéseknek. Kedvelik Magyarországot.

2019. 02. 23. 7:00
null
Fotó: Farkas Melinda Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pezseg Észak-Korea ingatlanpiaca. Soha vissza nem térő alkalom, most jelentős kedvezménnyel lehet ingatlant vásárolni az országban. Az ajtó külföldiek előtt is nyitva áll. Az üzlet lebonyolításához szükséges engedélyekről a hatóság rövid idő alatt dönt, aki minden feltételnek megfelel, kedvére válogathat a lakások közül. Akár rendszeres ott-tartózkodás céljából is jó választás Észak-Korea, de befektetésnek sem utolsó üzleti fogást kínál az ország.

A látnivalók gazdag tárháza vár ránk, megmászhatjuk a Thebek-hegységet, horgászhatunk a Jalu folyónál vagy éppen sétálhatunk a Sárga-tenger partján, ahol a sós levegő gyógyító ereje segíti a légzőjáratok öntisztulását. Ugye milyen elképzelhetetlen mindez?

Még véletlenül se higgye el senki. Nem pezseg a diktatúra ingatlan­piaca, pláne nem várják tárt karokkal a külföldi lakásvásárlókat, ahogy a turistákat sem. Ha Magyarországon diktatúra lenne, akkor a fenti állítások hazánk esetében ugyanilyen elképzelhetetlenek lennének. Észak-Koreában nem vásárolnak évente ezerszámra lakásokat német, holland, svájci, osztrák, olasz, francia, brit, román és kínai állampolgárok, hazánkban viszont igen.

Nem tolonganak az ingatlanpiaci befektetők a kelet-ázsiai államban, hiszen egy diktatúra lakáspia­ca ebből a szempontból sem kecsegtető. A miénk azonban az. A vicc kedvéért ennyit arról az ellenzéki agymenésről, hogy Orbán Viktor Magyarország diktátora, Magyarország államformája pedig diktatúra.

Hazánk demokratikus ország, az Európai Unió tagja, ahol hat éve folyamatosan nőnek a bérek, ahol a családi adókedvezményekkel számolva 2010-hez képest hetven százalékkal emelkedett a nettó kereset. Egy olyan ország, ahol tízmilliókkal támogatják a gyermekvállalást, és ahol csak az nem talál munkát, aki nem akar dolgozni. Itt nemcsak a magyarok, hanem a külföldiek is jól érezhetik magukat, nem véletlenül választották Magyarország fővárosát Európa legjobb úti céljának.

Nemcsak a látnivalók miatt érdemes ide utazni, ugyanis az sem utolsó szempont, hogy nem robbantják ránk a metrót. Így hát természetesen az a vád sem állja meg a helyét, hogy hazánk bezárkózik és hátat fordít az európai értékeknek. Az értékeknek ugyanis az fordít hátat, aki a gyermekeket környezetre káros valaminek tartja, és nem a gyermekáldásban látja a megoldást a demográfiai problémákra, hanem a robotokban.

Tavaly nyolcéves rekord dőlt meg a lakásépítésben, az építési engedélyek száma több mint háromszorosára, míg az átadásoké kétszeresére nőtt. A kedvezményes áfa, a családi otthonteremtési kedvezmény megnyitotta a lehetőséget azok előtt is, akik korábban nem is gondolhattak arra, hogy új ingatlanba költözzenek.

Az ország fejlődése a külföldiek előtt is szembe tűnő, ugyanis nem mindenki ül fel a hazai és a nemzetközi balliberális sajtóban tálalt rémisztgetéseknek. Kedvelik Magyarországot, mert itt lehet boldogulni és sötétedés után sem kell félni az utcákon.

Vannak olyan lakóparkok a fővárosban vagy például nyaralóövezetek a Balatonnál, ahol az ingatlanok tulajdonosai között szép számmal találunk más nemzetiségűeket. Ők nemcsak azért jönnek ide, mert a nyugati árakhoz képest olcsóbban juthatnak lakáshoz, hanem azért is, mert itt keresnek pénzt, itt vállalkoznak, itt dolgoznak az egyik anyacég leányvállalatánál, itt vettek nyaralót vagy éppen valamelyik vidéki településen szeretnék leélni nyugdíjaséveiket.

Mert ilyenre is akad példa.

Úgy tűnik, ebben az országban csak az ellenzék nem érzi jól magát. Lelkük rajta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.