A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

A diploma kevés

Zivkovic Natália
1999. 11. 02. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint tíz százalékkal nőtt a diplomás munkanélküliek száma az elmúlt egy évben. Az elbocsátások főként az idősebb korosztályt érintették, ezért a Szociális és Családügyi Minisztérium (SZCSM) jövőre olyan programot indít kísérleti jelleggel, amely segíti őket munkahelyük megtartásában.A regisztrált munkanélküliek száma – a szeptemberi kisebb növekedés után – októberben 7800 fővel kevesebb – ismertette az Országos Munkaügyi Módszertani Központ (OMMK) legfrissebb adatait Mohos László, a szociális tárca helyettes államtitkára. A hónap végén 389 400 állástalant tartottak nyilván, a munkanélküliségi ráta a szeptemberi 9,4 százalékról 9,2-re csökkent. Az OMMK előrejelzése szerint év végére 405-410 ezer körül alakul majd a regisztrált munkanélküliek száma, a jövő év első felére viszont valamennyi régióban a foglalkoztatottak számának növekedését jelezték. Az állástalanok száma három megyében növekedett a múlt hónapban. Egyebek mellett Somogyban, ahol évek óta jellemző, hogy a nyári öt százalék körüli munkanélküliségi ráta őszre 11-13 százalékra emelkedik, az idegenforgalomban dolgozók többségét ugyanis a balatoni turistaszezon végén elbocsátják – tudtuk meg Vörös Tamástól, a Somogy megyei munkaügyi központ vezetőjétől. A tanulmányukat befejező fiatalok tömeges jelentkezése októberben befejeződött. Július és szeptember között összesen 43800 pályakezdő került be a munkanélküli-nyilvántartásba, arányuk ez idő alatt 60 százalékkal emelkedett. A diplomás állástalanok száma egy év alatt több mint tíz százalékkal nőtt, jelenleg 12 ezren szerepelnek a nyilvántartásban. Ez nem túl nagy arány – jelentette ki Székely Judit, az OMMK igazgatója. A tapasztalatok szerint az elbocsátások főként az idősebb diplomásokat érintik, őket képzettségüktől függetlenül küldik el, ezért jövőre olyan programot indítanak két megyében kísérleti jelleggel, amely segíti a munkahelyük megtartását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.