Aggódnak a Hortobágyért

J. Á.
1999. 11. 01. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenkét környezetvédő szervezet nevében Hajósy Adrienne és Czeglédi Erika tegnap nyílt levélben szólította fel Torgyán József földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztert, hogy néhány nappal halassza el a Hortobágyi Nemzeti Park ügyeinek vizsgálatát. Attól tartanak ugyanis, hogy a most ismét megkezdett vagyonkezelési ellenőrzés miatt a nemzeti parkot kizárják a Világörökség címre pályázók közül. A nyílt levélben az olvasható: ha elterjedne a hír, hogy a magyar kormány már nem nemzeti parknak, hanem közvetlen gazdasági hasznot hozó mezőgazdasági területnek tekinti a vidéket, az azonnali okot szolgáltatna arra, hogy a Hortobágyot töröljék a jelöltek listájáról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.