A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Amerikai beruházási szándékok

Cselényi György
1999. 11. 16. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. (ITD Hungary) megkülönböztetett figyelmet fordít hazánk északkeleti megyéire, mivel a külföldi befektetők egyre inkább zöldmezős beruházásokat szeretnének megvalósítani. Mindez az USA Nagykövetsége, az Amerikai Kereskedelmi Kamara, az ITDH és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés által „Hogyan tehetők vonzóvá a magyar városok a külföldi befektetők számára?” – címmel szervezett település-marketing tanácskozáson hangzott el tegnap Nyíregyházán. Lengyel Zsófia, az USA kelet-magyarországi programigazgatója hangsúlyozta: több nemzetközi vállalat hazánkat a regionális tevékenysége központjának tekinti, s Magyarország – különösen a koszovói válság megoldása után – a tőkeerőforrás centrumává is válhat. Az Egyesült Államok megítélése szerint Kelet-Magyarország az USA kelet- és dél-európai beruházásaink biztonságos bázisául szolgálhat. Hazánknak az USA-ban jó híre van, a magyarokra úgy tekintenek, mint olyan törtető, erős akaratú emberekre, akik képesek megvalósítani elképzeléseiket. Arra kérte a cégeket, településeket, kistérségi társulásokat, hogy kellő információval lássák el az USA befektetés-segítő irodáit a ter- veikről, mert előnyös, hogyha az érdeklődő amerikai befektetők már előzetesen tájékozódhatnak arról, mire számíthatnak, milyenek a helyi adottságok, beruházási alkalmak. A lakáshelyzetre, illetve a nyelvoktatási, továbbá a sportolási lehetőségekre is kíváncsiak, hiszen az idetelepülni kívánó menedzsment számára nem közömbös, milyen életkörülmények várnak rájuk. Bodnár Sándor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke kifejtette, hogy a külföldi cégek jelenleg 20 mil-liárd forint tőkét jegyeznek Szabolcsban. A legtöbb pénzt a németek, az osztrákok, az amerikaiak fektették be, de már vannak kanadai és olasz érdekeltségek is. Nyolc településen ipari parkokba is várják a vállalatok letelepedését. Filepné dr. Nagy Éva, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Fejlesztési Ügynökség munkatársa kiemelte: stratégiai helyen és stratégiai időben vagyunk. A mai Szabolcs már közel sem az, ami volt, hiszen a beruházások fogadásához megfelelő anyagi és szellemi infra- struktúrával rendelkezik, s számos kiemelkedő minőségű terméket előállító üzem folytat itt tevékenységet. A megye megalkotta fejlesztési stratégiáját. Szeretnék növelni a térség tőkevonzó erejét, és igyekeznek az új vállalkozások létrehozását ösztönző, s működésüket segítő feltételeket teremteni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.