A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

APEH: több pénz

B. M.
1999. 11. 01. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal a jelenleg még vita alatt álló költségvetési törvényjavaslat szerint 55,6 milliárd forintos támogatást kap a központi büdzsétől. A támogatás ilyen arányú emelésének szükségességét sokan megkérdőjelezik, a PM viszont – tekintettel az új feladatokra – indokoltnak tartja az APEH-ra fordított öszszeget. Burillák Attila, az APEH szóvivője lapunknak elmondta: megalapozatlannak tartja a túlzott mértékű támogatásról szóló véleményeket. Az idei évre előirányzott 40,4 milliárd forintos költségvetési támogatás, ami ténylegesen 42,3 milliárdos lesz év végéig, jövőre 55,6 mil- liárd forint összegűre nő. A 13,3 milliárd forintnyi növekedés, ami hozzávetőlegesen 30 százalékkal emeli a hivatal költségvetését, a szóvivő szerint maximálisan indokolt. Az adóhivatal létszáma jövőre 160 fővel emelkedik, ezen kívül a társadalombiztosító 3265 dolgozója 2000-től az APEH-hoz fog tartozni, és az ehhez kapcsolódó személyi és dologi kiadásokat fedezni kell. A törvényben előírt 8,25 százalékos bérfejlesztést végre kell hajtani, emellett az infláció is növeli a kiadásokat. A jövő évi feladatok közé tartozik az informatikai rendszerek korszerűsítése is. A felhalmozási kiadások is megnőnek jövőre: a beruházások a régóta fennálló, és a tb-vel kapcsolatos elhelyezési gondokat fogják enyhíteni, Zala megyében például sikerül majd a jelenlegi nyolc telephelyről egy megyei központba költöznie a hivatalnak. A felújítások megkezdése sem halogatható tovább. Igaz, hogy a mostani elő- irányzatban szereplő támogatás sem éri el a szükséges szintet, de részleges felújítások elvégzésére legalább elegendő lesz. Ez annál is inkább indokolt, mert az adóhivatalnak a létrehozása óta eltelt tíz évben soha nem jutott, nem maradt felújításra pénze – mondta a szóvivő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.