A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Átmeneti otthont avattak

Liszkay
1999. 11. 21. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A borsodi megyeszékhely vendége volt néhai Antall József felesége, Klára asszony, valamint jelenlegi miniszterelnökünk hitvese, Orbánné Lévai Anikó. Programjaikat megkülönböztetett figyelemmel kísérte a város lakossága.Egykor bölcsődei funkciót látott el, 2000 januárjától kezdve pedig családok átmeneti otthonaként működik a hét végén átadott Leszih Andor utcai új épület. Miskolc város önkormányzata és Kobold Tamás polgármester támogatásával ingyen jutott hozzá a negyven ember befogadására alkalmas, teljesen felújított intézményhez a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat. A rekonstrukciós munkálatok eddig kilencmillió forintba kerültek, a berendezési tárgyakkal együtt a költségek várhatóan megközelítik a 20 milliós nagyságrendet. Orbán Viktorné mint a bajba- jutottak önkéntes segítője, köszöntő beszédében példaértékűnek nevezte a városvezetés és a szeretetszolgálat együttműködését, mint mondta: csodálatos dolog, ha az önhibájukon kívül fedél nélkül maradt családok együtt maradhatnak. Az átmeneti otthon egyben a hajléktalanok ingyenkony-hája is lesz, s a rászoruló gyermek, illetve felnőtt oltalmat talál itt ideiglenes jelleggel. Orbán Viktor feleségének jelenlétében szentelte fel az épületet Mészáros István, a Magyarországi Református Egyház Tiszán-inneni Egyházkerületének püspöke, valamint Szebik Imre, a Magyarországi Evangélikus Egyház Északi Egyházkerületének püspöke. Lévai Anikó az ünnepi avatást követően ellátogatott a minorita rendház ingyenkony-hájára, ahol átadta a tartományfőnöknek adományát, amely főleg tartós élelmiszerekből áll. Antall Józsefné Lévai Anikó társaságában felkereste a Tiszáninneni Református Egyházkerület Miskolci Püspökségét, s a helyi hívekkel folytattak kötetlen beszélgetést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.