A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Az olvasás éve

farkas
1999. 11. 01. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több ponton is kritizálta a frankfurti könyvvásár Ekler Dezső tervezte magyar standcsoportját Kocsis András, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) tagja a szervezet tegnapi sajtótájékoztatóján. Zentai Péter László, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének igazgatója, Kocsis Andrással egyetértve, a hazai könyvkiadás bemutatására szánt teret méltatlannak minősítette, szerinte a vásáron a több mint tízezer kötettel felvonuló magyar könyvipar nem megfelelő módon mutatkozhatott be. Az MKKE sajtótájékoztatóján az is elhangzott, hogy angliai mintára a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése az olvasás évét hirdeti meg jövőre a funkcionális analfabétizmus csökkentése érdekében. Zentai Péter László hozzátette: felmérések alapján különösen a felnövekvő nemzedékben kell tudatosítani a mindennapi olvasás fontosságát Az igazgató örömmel jelentette be, hogy az International Publishers Association (IPA) október 16-i tisztújító kongresszusán Bart Istvánt, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnökét választották az IPA vezetőségi tanácsába. Zentai történelmi jelentőségűnek minősítette ezt a tényt, hiszen az IPA több mint százéves fennállása óta Kelet-Közép-Európa szakmai képviselője még soha nem kapott ilyen meghatározó szerepet a könyvszakma világszerveze-tében. Az újonnan választott spanyol elnök, Pere Vicens mellett Barton kívül az amerikai és a holland könyvkiadói szervezetek elnökei vesznek részt a vezetői munkában. Lelkes Lajos, a Mezőgazda Kiadó igazgatója, valamint a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének felsőoktatási tankönyv és szakkönyv tagozatának vezetője bejelentette: november 11–12-én a Budapesti Műszaki Egyetemen felsőoktatási tankönyvi konferencia, kiállítás és börze lesz, melyen a honi szakkönyvkiadás minden jelentős kiadója részt vesz. A börzére látogatók – tudtuk meg – közel 30 százalékos kedvezmény-nyel vásárolhatnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.