A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Döntés később

Bákonyi Ádám
1999. 11. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A kormány ajánlatát tudomásul vettük, azonban elfogadni nem tudjuk – mondta lapunknak Szabó Endre, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) elnöke. Hozzátette: széles körű tájékoztatást és tájékozódást végeznek a tagság körében, hogy a továbbiakban milyen módon gyakoroljanak nyomást érdekeik érvényesítése érdekében.Mint arról lapunk korábban már beszámolt: csütörtökön a tárgyalások felfüggesztése mellett döntött a SZEF, miután „sarkos” pontokon nem jutottak megállapodásra Stumpf István kancelláriaminiszterrel, egy, a közalkalmazottakra vonatkozó középtávú felzárkóztatási megállapodás, illetve a 2000. évi bérek ügyében. A miniszter által javasolt szakmai illetményszorzóról – amely a közszféra leghátrányosabb helyzetű dolgozóinak garantálná a keresetnövekedést – Szabó Endre elmondta: annak mértéke csekély, ráadásul feszültséget teremtene ágazati és munkahelyi szinten is. A SZEF az illetményszorzónak a teljes közalkalmazotti szférára való kiterjesztését tartotta volna elfogadhatónak, továbbá az infláció mértékével megegyező központi költségvetési támogatást. A kormány 6-7 százalékos inflációs várakozás – amit a SZEF magasabbnak ítélt – mellett öt-százalékos bértömegnövelésre tett ajánlatot. Szabó Endre lapunknak elmondta: tudomásul vették a kormány ajánlatát, azonban elfogadni nem tudják. Széles körű tájékoztatást és tájékozódást végeznek a tagság körében, hogy a továbbiakban milyen módon gyakoroljanak nyomást érdekeik érvényesítéséért. Az Országos Közszolgálati Sztrájkbizottság, amely főként az oktatás és közigazgatás területén dolgozók érdekeit védi – a SZEF-hez hasonló követelésekkel – tovább folytatja a tárgyalásokat a kormánnyal. Korábban elhangzott: eredménytelen érdekegyeztetés esetén nem kizárt a SZEF és a sztrájkbizottság későbbi együttműködése.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.