A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Dzsessz-szindikátus a Ligetben

1999. 11. 03. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kellemes kikapcsolódásra és egy jó koncertre számíthatnak a dzsesszrock kedvelői, ha november 6-án, szombaton este a Városligetbe látogatnak: 20 órától ugyanis a Zawinul Syndicate zenekar lép fel a Petőfi Csarnokban.Az együttes vezetője, Joe Zawinul 1932-ben született Bécsben. Egy kis környékbeli faluban, Kirchbachban nőtt fel, s ott kezdett el még gyerekként tangóharmonikán játszani. Később hangszert váltott, áttért a zongorára, s tanulmányait a bécsi konzervatóriumban végezte. 1959-ben kivándorolt Amerikába, ahol Maynard Fergussonnal és Dinah Washingtonnal játszott együtt, majd 1961-ben az altszaxofonos Cannonball Adderleyhez csatlakozott. Miután elváltak útjaik, Zawinul Wayne Shorter szaxofonossal létrehozta a méltán híressé vált Weather Report nevű zenekart. Mint mondta: „Elegem volt abból, hogy kísérőzenész legyek, a saját zenémet akartam játszani. Wayne is ugyanígy gondolkodott, így hát összejöttünk a cseh származású Miroslaw Vitousz-szal, és felvettük a Weather Report nevet.” Zawinul az elmúlt 22 évből 21-ben elnyerte a Down Beat magazin olvasói és munkatársai által közösen odaítélt. A legjobb billentyűs díját, a Weather Report pedig 15 éven keresztül magáénak tudhatta A legjobb zenekar kitüntető címet. 1985-ben a Weather Report feloszlott, Zawinul pedig két évvel később megalakította saját zenekarát, a Zawinul Syndicate-et. A formáció nem nevezhető igazán dzsesszzenekarnak, inkább Zawinul azon törekvését képviseli, hogy olyan zenét hozzon létre, mely mindenkihez eljuthat anélkül, hogy kommersz lenne.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.