A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Ég az olaj a Viharsarokban

1999. 11. 03. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy ideje már az egész ország Békés megyére figyel. Van is miért. Különösen furcsa dolgok történnek itt. Rendőrök sorozatosan követtek el öngyilkosságot, miközben az olajszállítmányok érkeztek, szőkültek, tűntek el. A rend őrei – legalábbis egy részük – dolgoztak, nyomoztak, jelentést írtak, vizsgálatot kezdeményeztek, vártak, öngyilkosok lettek, vagy kirúgták őket az elkövetett vélt vagy valós hibáikért. A térség országgyűlési képviselője, Pallag László állítása szerint, zsarolják a békési rendőri vezetőket, mégpedig a róluk készült pornófilmekkel, amin kiskorúakkal szerepelnek. Vajon hány milliárd forinttal lett szegényebb az ország? Csak óvatos találgatásokba bocsátkoznak ez ügyben. Ekkora haszonból a vesztegetésekre, de még a zsarolásra is bőven telik. Ezek a fehér inges bűnözők a törvények által biztosított kiskapuk mögé bújnak, a hatályos törvények értelmében tízmillió forint pénzbírsággal lehet sújtani őket. Biztos vagyok benne, valahogy csak ki fogják fizetni, hát persze, ha vádemelési javaslat és tárgyalás lesz az ügyükből. Krimibe, akciófilmekbe illő történetek ezek. Pedig itt van közöttünk, része lett életünknek. Ez olyan ügy, melynek teljes és alapos felgombolyítása hosszú időt vesz igénybe, minden szálnak külön története lehet. Az ORFK kéthetes vizsgálata szerint a békési rendőrök halálesetének nincs köze, nem köthető a szervezett bűnözéshez vagy az olajügyekhez. A vizsgálóbizottság apróbb hibákat talált, mikor átnézte az öt békési rendőr öngyilkosságának aktáit, de ezek a tényeket nem befolyásolják. Az is kiderült, hogy többen az öngyilkos rendőrök közül pszichés gondokkal küszködtek. De nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy hová, ki(k)nek a zsebébe vándoroltak az olajszőkítésből származó milliárdok. Ezt kellene a rendőrségnek kinyomozni. A demokratikus független magyar rendőrség azon részének, amely mentes az előző ciklusban már kiteljesedett korrupciótól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.