A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Életműdíj Borinak

1999. 11. 01. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vajdasági Írók Egyesületének idei díját életművéért dr. Bori Imre kapta. Az öttagú bírálóbizottság egyhangú döntése alapján a 70 éves irodalomtörténész és kritikus alkotásai igen jelentősek a magyar irodalom értelmezésében. Dr. Bori Imre írta meg a magyar avantgárd irodalom legrészletesebb történetét, a modern magyar irodalom történetét, valamint számos, XX. századi magyar író monográfiáját – áll a zsűri értékelésében. Bori Imre – s ez a Vajdasági Írók Egyesületének bírálóbizottsága számára igen fontos – szerzője egy Ivo Andrics- és egy Miroszlav Krlezsa-monográfiának, valamint a Jugoszláviai magyar irodalom története címet viselő kiadványnak is. Bori Imre neve az egyetemes magyar kultúrában sem cseng ismeretlenül, annak ellenére, hogy annak idején magával Illyés Gyulával is összetűzésbe került, élesen bírálva annak az egyetemes magyar irodalomról vallott „ötágú síp” elméletét – melyet a szocialista „testvériség-egység” eszméjének csúfos bukása után ő maga is elfogadott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.